Arkadiusz2344 Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Hej, poszukuje jakiegoś oleju, smaru do łańcucha. Jazda po asfalcie oraz po lasach. Rower typu MTB. Chciałbym, aby łapał jak najmniej brudu, o ile to możliwe i żeby nie był to wosk. Coś takiego będzie ok? Smar do łańcucha Fenwick's Professional Chain Lube 100 ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
il.ek.tro Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Bedzie spoko. Nasmarowany zawsze bedzie łapal brud, tego w MTB nie unikniesz. Ja lubie oliwke Rohloffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Oliwki i inne smary zawsze będą łapały brud. Też się długo broniłem przed woskiem, uważałem, że w MTB to się nie sprawdzi. W tym roku jednak spróbowałem i jest naprawdę dobrze, częstotliwość smarowania u mnie tak samo jak w przypadku oliwki. Brud wiadomo jakiś zawsze, ale nie jest to tłusty lepiący osad. A wynika też pewnie z tego, że nie przecieram nadmiaru wosku i gdzie nie gdzie kapnie. Za to czyszczenie w moim przypadku to przyjemność, bo praktycznie go nie ma. Sporadycznie przed kolejną aplikacją przetrę łańcuch szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Ja polecam Olej do łańcucha ProGold Xtreme Chain Lube, całkiem dobrze przylega dzięki swym właściwościom i nie łapie tak brudu. Od 2 lat już tylko na tym jeżdżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi