jery112 Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Dzień dobry Czym mogę zastąpić widelec RST Vita Tnl. Rower Author Refleks z 2014r. Amortyzator uszkodzony, widelec lekko pęknięty. Oryginał niedostępny. Może ktoś z forumowiczów podrzuci jakiś kompatybilny model. Hamulce to standardowe klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Drogi Tańszy Tani Zakładam, że masz rurę sterową 1 1/8, stery ahead, koło 28” i hamulce v, bo tak na oko ma twój rower znaleziony w necie. Oczywiście możesz szukać innych. Pewnie najlepszy będzie rockshox paragon gold ale nie wiem gdzie trafić taki, co ci pasuje (pod hamulce V). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Coś znajdziesz , tylko musisz wiedzieć jaką masz rurę sterową ( tzn 11/8" ? 1" ? ) i jaka jest długa . . Dobrze było by też zmierzyć odległość od osi do korony i wybrać podobny żeby geometrii za bardzo nie zmienić . https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/amortyzatory-rowerowe/widelce-amortyzowane/?attr[345]=37059&attr[379]=65794,65775&attr[582]=64931 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jery112 Napisano 25 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca (edytowane) Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Wojcio dane by się raczej zgadzały, choć przez ostatnie 8 lat to tylko oglądałem ten rower w garażu 😀. Dziś zrobiłem pierwsze 30km i zauważyłem, że amorki nie pracują. Rozebrałem, ale tam wszystko skorodowane, widelec na prawej ladze pęknięty u dołu. Długość mojej rury to 200mm . Czy jeśli będzie dłuższa można ją skracać ?. W weekend rozbiorę i sprawdzę jak to jest zbudowane, ale może wcześniej uzyskam odpowiedź. Edytowane 25 Czerwca przez jery112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Jeśli to taki rower https://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/trekking_cross/author/35041/reflex_1 to wygląda że rura sterowa jest ,,normalna" 1 1/8" . Rurę sterową można skrócić , można też dać nad mostek podkładki . Przynajmniej na początku bo obciąć zawsze możesz ale przedłużyć trudno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jery112 Napisano 26 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca Dziś odkręciłem stery. Zobaczyłem jak to jest zbudowane.Coś dobiorę. Bardzo dziękuję za podpowiedzi i naprowadzenie na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi