Eathan Napisano Czwartek o 08:01 Autor Napisano Czwartek o 08:01 @TheJW u mnie rozwiązało to problem. Kilka jazd zaliczyłem i za każdym razem poszło idealnie. Więc stawiam, że to właśnie to. 1 Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 09:20 Napisano Czwartek o 09:20 (edytowane) Zacznę od technikaliów - dotyczy Edge 1040 na beta 25.22 oraz 26.07. Przesył zarówno przez WiFi oraz Bluetooth ( oczywiście nie równocześnie 😁). Z odczytów wszystko ładnie wyglądało - synchro przebiegło bez zakłóceń. I teraz zaczynają się schody....... aktywności nie ma na koncie. Kilka razy w różnych automatycznych wariantach przeprowadzana i dalej to samo. Dla próby zrobiłem aktywność z podstawowego domyślnego szpeju i wszystko wypadło wzorcowo. Po utwierdzeniu jeszcze przez kolegę @Eathan ,że po stronie serwerów jest wszystko OK rozpocząłem kopanie. Garmina zapiąłem pod komputer , ręcznie wskazałem aktywność w pamięci Edge ...... wciskam enter........ wyskakuje na Connect'cie informacja , że takowa aktywność już istnieje na koncie oraz czy winszuje sobie jeszcze raz przesłać. 🤨 Przesyłam jeszcze raz w trybie manualnym i voila ...... JEST ! Teraz obecnie przeprowadzam autopsję pacjenta z różnymi konfiguracjami. Zobaczę co z tego wyniknie. Ps. Teraz wszystko śmiga bez problemów..............hmm.............. Garmin jest jak żona ....ma swoje kaprysy😁 Oczywiście jak zawsze trzeba potem ręcznie przekierować aktywność pod właściwy rower bo już się nie da z automatu tak jak kiedyś. A najlepsze jest w tym wszystkim to ,że obsługując kolarstwo z poziomu zegarka Garmina wszystkie aktywności ładnie trafiają pod właściwy rower na Connect . A k....a z poziomu Edge już się nie da i trzeba ręcznie przypisywać pod właściwy rower. W Garminie wszystko działa zgodnie z hinduską filozofią chhuj-szuj 😁 A wystarczyła by w Edge jedna maleńka opcja - "inne" , albo w Connect opcja - "trenażer". Czy to tak wiele. Lub przed każdym użyciem roweru czy trenażera zmienianie domyślności szpeju na Connect. Edytowane Czwartek o 10:17 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Czwartek o 14:54 Autor Napisano Czwartek o 14:54 @pecio albo tak jak to zrobiła Strava i tam to działa poprawnie. Wystarczą dwa pola: rower + typ aktywności. W ramach roweru ptaszkujesz typ aktywności i tyle. Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 15:12 Napisano Czwartek o 15:12 @Eathan dokładnie tak. Pod wpływem emocji 😉😁 napisałem po raz kolejny elaborat bezpośrednio do centrali poruszając tą kwestię i sugerując możliwe banalne rozwiązania. Może tym razem trafi na kogoś "rozumnego" i będzie dalszy pozytywny obrót sprawy z happy endem. 2 Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu No i nie ma pozytywnego rozwiązania ( przynajmniej na razie) .... trafiło na takiego co mu się nic nie chce . W efekcie odesłał na stronę "racjonalizatorską" abym tam "wypocił" swoje nowe pomysły na ulepszenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi