Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zacznę od technikaliów - dotyczy Edge 1040 na  beta 25.22 oraz 26.07.  Przesył zarówno przez WiFi oraz Bluetooth ( oczywiście nie równocześnie  😁).   Z odczytów wszystko ładnie wyglądało - synchro przebiegło bez zakłóceń. I teraz zaczynają się schody....... aktywności nie ma na koncie.  Kilka razy w różnych automatycznych wariantach przeprowadzana i dalej to samo.  Dla próby zrobiłem aktywność z podstawowego domyślnego szpeju i wszystko wypadło wzorcowo.    Po utwierdzeniu jeszcze przez kolegę @Eathan ,że po stronie serwerów jest wszystko OK rozpocząłem kopanie. Garmina zapiąłem pod komputer  , ręcznie wskazałem aktywność w pamięci Edge ...... wciskam enter........ wyskakuje na Connect'cie informacja  , że  takowa aktywność już istnieje na koncie oraz czy winszuje sobie  jeszcze raz przesłać. 🤨 Przesyłam jeszcze raz w trybie manualnym  i voila ...... JEST !

Teraz obecnie przeprowadzam  autopsję  pacjenta  z różnymi konfiguracjami. Zobaczę co z tego wyniknie.

Ps.

Teraz wszystko śmiga bez problemów..............hmm.............. Garmin jest jak żona ....ma swoje kaprysy😁

Oczywiście jak zawsze trzeba potem ręcznie przekierować aktywność pod właściwy rower bo już się nie da z automatu tak jak kiedyś.

A najlepsze jest w tym wszystkim to ,że obsługując  kolarstwo z poziomu zegarka  Garmina  wszystkie aktywności ładnie trafiają pod właściwy rower na Connect  . A k....a z poziomu Edge już się nie da i trzeba ręcznie przypisywać pod właściwy rower.  W Garminie wszystko działa zgodnie z hinduską filozofią chhuj-szuj 😁 A wystarczyła by w Edge jedna maleńka opcja - "inne"  , albo w Connect  opcja - "trenażer".  Czy to tak wiele.

Lub przed każdym użyciem  roweru czy trenażera zmienianie domyślności szpeju na Connect.

Edytowane przez pecio
Napisano

@Eathan  dokładnie tak.   Pod wpływem emocji 😉😁 napisałem po raz kolejny elaborat bezpośrednio do centrali poruszając tą kwestię i sugerując możliwe banalne rozwiązania. Może tym razem trafi na kogoś "rozumnego" i będzie dalszy pozytywny  obrót sprawy z happy endem.

• +1 pomógł 2
Napisano

No i nie ma pozytywnego rozwiązania ( przynajmniej na razie) .... trafiło  na takiego co mu się nic nie chce . W efekcie odesłał na stronę "racjonalizatorską" abym tam  "wypocił" swoje nowe pomysły na ulepszenia.