Skocz do zawartości

[2000-2500zł] Rower MTB las/miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Od dawna jeździłem na rowerze rockrider 340 kupionym już około 7-8 lat temu, już od jakiegoś czasu był na mnie za mały ale zwlekałem z zakupem nowego roweru. Teraz gdy zaczął się nowy sezon to już ten rozmiar roweru stał się znacznie za mały i bardzo uciążliwy . Na początku pomyślałem że ten sezon jeszcze wytrzymam i kupię po sezonie, ale mój poczciwy rockrider zaczął się powoli psuć i stało się to dodatkowym bodźcem do kupna roweru.

Rowerem jeżdżę po lesie (trochę szutru, kamieni, piasku),a trochę po mieście i ścieżkach rowerowych tak mniej więcej 50/50. Czasami dłuższe trasy ale raczej jednodniowe. W najbliższej przyszłości chciałbym się wypróbować na jakiś mniejszych bike parkach ale raczej bez skakania. 

Fajnie jakby było to coś z jednorzędowym napędem, chyba że mam błędne przekonanie że to coś fajnego i wygodnego, najlepiej koła 29'

w oko wpadł mi rockrider expl 500, bo podobno decatlon robi całkiem opłacalne rowery w tym budżecie:

(https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-turystyczny-rockrider-expl-500-29/_/R-p-330628?mc=8615848&c=Szary

Czy taki rower jest spoko czy może coś innego w tym budżecie polecacie?

z góry dziękuje za pomoc 

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-rock-machine-torrent-30-29-pd23017/?v_Id=176228

Jeśli sporo jeździsz po mieście to napęd 2x będzie lepszy/uniwersalniejszy. Coś im chyba strona nie działa cierpliwości. Na ten moment IMO ciężko o coś lepszego w tej cenie. 2x9 Alivio, korba na HT2, podstawowy ale powietrzny amor.

Edytowane przez keltu