dlugosh83 Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) Witam serdecznie. Szukam roweru mtb chociaż to nie jest warunek. Mam zaplecze finansowe 3 tys. Przeznaczenie głównie las ( ścieżki) drogi asfaltowe. Mój wcześniejszy rower to kellys madman 10. Szukam roweru który będzie najbardziej opłacalny w tej kwocie. Rowery nad którymi główkuje to między innymi Trek marlin 5 gen 3 Cube Aim Pro Merida big nine 200 Orbea onna 50. Wiem że część z tych rowerów koszt pochłania nazwa marki a nie jakość dlatego postanowiłem zaczerpnąć informacji u ludzi którzy mają o tym pojęcie a nie chcą wcisnąć swojego towaru ze sklepu. Ktoś jest w stanie mi poradzić? Edytowane 24 Czerwca przez dlugosh83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1970 Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) Przeanalizowałem dwa z podlinkowanych. Merida o wiele lepsza niż Orbea technicznie, mechanicznie. Jeszcze ważniejsze jest dopasowanie do roweru, tu już musisz pogłówkować. PS. Trek ma zębatkę przednią 30, to jest za mało dla Twojego stylu jazdy/wymiaru kół. Merida ma 32, co przy kołach 29 na asfalcie i utwardzonych drogach jest ok. Teoretycznie można zmienić zębatkę, ale 99 procent nie zakręconych rowerowo amatorów nic nigdy nie zmienia. Kup Meride w dobrym rozmiarze i będzie git. Edytowane 24 Czerwca przez Miro1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) "jaki cross za 3000" to temat dla ciebie do poczytania Wzrost i noga się przydaje, bo to najczęściej w jakimś stopniu ogranicza zakres wyboru ... Edytowane 24 Czerwca przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugosh83 Napisano 29 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi