Eathan Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca Wczoraj załatwiłem oponę Pirelli Cinturato Gravel H. Niby trzyma ciśnienie, mleko nie ucieka, ale zaufania brak. Opisana opona była na tyle. Na przodzie mam ten sam model. Muszę kupić nową oponę i nasza mnie myśl by poeksperymentować. Gravel H mają najechane 1400 km. Pomyślałem, że zostawię jedną Gravel H a te uszkodzoną zastąpię czymś innym. Zależy mi na Pirellkach i spójności kolorystycznej ;). Ciut bardziej agresywne opony, które biorę pod uwagę: 1. Pirelli Cinturato GRAVEL M 2. Pirelli CINTURATO™ Adventure Ktoś z Was eksperymentował z łączeniem 2 różnych opon? Co na przód a co na tył? A może po prostu kupić Gravel H i zamknąć temat? PS Źródeł z tanimi Gravel H na Canyonie wyschło. PS 1 Nie wiem, jak doszło do uszkodzenia. Zakładam, że opona przeszła obok ostrego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, Eathan napisał: Ktoś z Was eksperymentował z łączeniem 2 różnych opon? Tak. W MTB, szosie i wszystkich innych rowerach, z jakimi miałem do czynienia, nawet miejskich czy "ukrainach". Po prostu dobierz oponę Pirelli spełniającą Twoje kryteria, kup, załóż, jeździj i sprawdzaj, czy Cię satysfakcjonuje. A jeśli lubisz jeździć na obecnej, to kup taką samą. Po co szukać problemu tam, gdzie go nie ma? Edytowane 24 Czerwca przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 24 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca @TheJW jasna sprawa. Tyle, że byłem ciekaw jakiegoś konkretnego połączenia, doświadczeń, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca Ile osób, tyle opinii... Słyszałem na przykład takie, że grzechem jest łączenie opon różnych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca Nie łączyłem różnych opon tylko w szosie i aktualnie w gravelu. Poza tym prawie zawsze miałem dwie różne. Jednak wybierałem tej samej marki - chyba z uwagi na wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi