Oluka Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca Cześć, chcę kupić zgrabny, zwinny rower do miasta i na wycieczki, w pełnej wersji wyposażenia (bagażnik, błotniki, chętnie prądnica w piaście). Jeżdżę sporo po mieście, ale zdarzają się też dłuższe letnie wycieczki krajoznawcze - głównie po polnych drogach i dziurawym asfalcie. Myślałam, że amortyzatory są warunkiem koniecznym, ale sprzedawcy przekonują, że karbonowy widelec + grubsze opony wystarczą. Na osprzęcie się nie znam, z doświadczenia wiem, że ten tani trzeba ciągle serwisować będę wdzięczna za rady. Rozważałam: Riverside 920 SRAM NX lub Shimano XT (minusy - trzeba doposażyć, ale to chyba nie problem, nie ma ramy z niskim przekrokiem, a to wygodne przy strojach do pracy) i Trek Dual Sport 3 equiped z niskim przekrokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robjag Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca zajrzyj tutaj - calkiem rozbudowana dyskusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oluka Napisano 24 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) Karbonowy widelec jest lekki i to jest jego zaleta - w temacie amortyzacji karbon nic nie zmienia... Po co Ci prądnica w piaście? Żyjemy w epoce lampek doładowywanych przez usb albo na baterie AA / AAA wszystko na ledach co gwarantuje wiele godzin świecenia. Każdy osprzęt trzeba regularnie serwisować i wymieniać ... droższy jest z reguły lżejszy i trochę (nie zawsze) trwaszy ale różnica w trwałości nie jest proporcjonalna do różnicy ceny. Nie jest tak że drogi rower nie dość że będzie dłużej jeździł bez okresowych wymian to jeszcze nie trzeba go będzie serwisować Edytowane 24 Czerwca przez grzesiowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca Zobacz sobie jeszcze Specialized Sirrus X 3.0 Step Through EQ, Trek Dual Sport 2 Equipped z niskim przekrokiem Gen 5 i damski Cube Nulane Pro FE (ten będzie ponad budżet ale bije poprzednie osprzętem i sztywnymi osiami - miże ich nie potrzebujesz ale rowery wart swojej ceny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cincin27 Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Może nowy Trek FX 3. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-fitness/fx/fx-3-equipped/p/40504/?colorCode=grey Wersja z niskim przekrokiem: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-fitness/fx/fx-3-equipped-midstep/p/40505/?colorCode=grey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi