dawx Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) Szukam gravela od dłuższego czasu. Napaliłem się na carbon, ale skoro jestem amatorem to raczej nie ma to znaczenia. Obecny Rockrider waży 14kg, więc taki +-10kg to już myślę duży przeskok i szkoda dopłacać do carbonu i wagi 1 kg mniejszej. Wpadł mi w oko ten: https://www.rosebikes.com/rose-blend-gravel-2715089?product_shape=matt+salmon&article_size=L Co o nim powiecie? Edytowane 24 Czerwca przez dawx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca Jest to po prostu najtańszy gravel w ofercie Rose. Porównaj go sobie z innymi rowerami w tej cenie. Na pewno na plus będą hydrauliczne hamulce, pełny GRX i opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painless Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca Cześć, podbijam temat Rose Blend, bo on też mi wpadł w oko. Rose Blend dostępny jest zarówno w konfiguracji szosy (1199 EUR), jak i gravela (1399 EUR). To najtańszy model w ofercie Rose. Jednak szosa (osprzęt Tiagry) i gravel (GRX) wyglądają (chyba?) całkiem konkurencyjnie w porównaniu z innymi producentami. Dodatkowo, choć nie widziałem Rose na żywo, to wydaje się, że jakość wykonania jest na wysokim poziomie, np. patrząc na polerowane spawy, etc. Co sądzicie? Warto kupić? Dodam, że obecnie rozważałem i przymierzałem się do Felta (30, 40) i Krossa gen 2 (5.0 i 6.0). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca (edytowane) Nie wiem jaki rozmiar z tego Rose szukasz ale tam czas oczekiwania to min. 4 tygodnie Tu masz holenderską Sensę na pełnym GRX za 7.000 zł - waga 10 kg https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-modena-gravel-grx-2x12-2024/ Albo niemiecki Cube Nuroad Race za 7.500 zł - waga też ok. 10. kg https://allegro.pl/oferta/cube-nuroad-race-61cm-xl-grey-and-black-gravel-grx-580200-2x11-15663804205 Edytowane 19 Lipca przez locomotiv12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WikNow Napisano 27 Października Udostępnij Napisano 27 Października (edytowane) Czy jest jeszcze rower all-road w podobnej półce cenowej z czystym blatem oraz tak ładnie pochowanymi kablami przy tylnej przerzutce i tylnym hamulcu? Może na 2025 coś będzie... ? Cube chyba coś takiego szykuje. Nowy Esker 5 i 6 na 2025 też jest coraz bliżej tego typu roweru... Edytowane 27 Października przez WikNow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Października Udostępnij Napisano 27 Października Superior x-road Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WikNow Napisano 3 Listopada Udostępnij Napisano 3 Listopada Cube wrzucił ciekawe rowery na 2025 rok. Dorzuciłbym tutaj Cube Attain Race 2025, podobna półka cenowa oraz osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi