Mondeus87 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca (edytowane) Witam, właśnie kupiłem zestaw hamulców na przód + tył Shimano XT M8120. Po zamontowaniu, zalaniu i odpowietrzeniu mam problem z tylną klamką. Jest o wiele miększa niż przednia. Po szybkim naciśnięciu mięknie do tego stopnia ze dochodzi aż do gripu na kierownicy. Objaw jakby była zapowietrzona. Odpowietrzenia dokonałem uzywając zestawu Shimano. Zalewałem od zacisku strzykawka a następnie klamkę przez lejek. Pęcherze powietrza się nie pojawiają. Co to może być? Edytowane 22 Czerwca przez Mondeus87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Przy odpowietrzaniu tylu, zacisk jest najnizszym pkt ukladu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca A nie ucieka olej z klamki? Dziś uszkodziłem klamkę żonie, bo jak się cofa klocki przy zamkniętym układzie, może pęknąć diafragma. Wtedy tak jest, ale też jest wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi