daniellox Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Witam, odebrałem rower od mechanika, ze względu na uszkodzony pierścień zakrywający łożyska osi, niestety nie przypatrzyłem sie dokładnie jak wyglądał on wcześniej, jednak po odbiorze wyraźnie są widoczne kulki łożyska bez żadnej osłony dla pyłu i piasku, raczej nie tak to powinno wyglądać czy się mylę ? Czego tu brakuje ? Dziękuje. Piasta FH-RM35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca No brakuję uszczelnienia - po pierwszej jeździe będziesz miał zmielone łożysko... Zmień mechanika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Oczywiście że powinien być blaszany kapsel. Nie jest szczelny ale chroni chociaż przed pyłem i piaskiem. Tutaj kapsel wypchnęła kulka wadliwie zmontowanego łożyska (montaż fabryczny😡) Ale masz coś pecha do tej piasty (i mechanika🙁), widać wyraźnie że klocki hamulcowe nie obejmują całej powierzchni tarczy. Powinno być raczej tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniellox Napisano 22 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca Dzięki za odpowiedzi 😕 Teraz już nigdzie tego znajdę, ciężki weekend się zapowiada. Dziękuje też za zwrócenie uwagi na hamulce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi