bh9140 Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Hej. Wziąłem rower po bracie (Giant Talon z 2021 - z dołożonym silnikiem BAFANG) Zauważyłem przetarcie które zapewne sam zrobił gdyż mu się oryginalna zębatka nie mieściła... Teraz jest założona malutka 28T Czy takie uszczuplenie materiału nie spowoduje katastrofalnego uszkodzenia? Napawać to jakoś? Niewiem jakie to koszty, może taniej ramę zmienić? Ja ważę 115kg. Fotka dla zobrazowania: Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca To nie przetarcie, to częściowo upiłowany tylny trójkąt. Może wytrzyma a może nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Spawanie paradoksalnie osłabi to jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Tu sprawdzi się zasada, jeździć obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca "Zauważyłeś przetarcie" ? Tzn. nie słyszałeś / nie czułeś podczas jazdy że zębatka piłuje ci ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Czerwca Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca To jego brat upiłował wcześniej, żeby pomieścić większą zębatkę. Teraz jest mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bh9140 Napisano 22 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca Tak tak, brat sobie upiłował pilnikiem. A pytanie się wzięło bo chciałem pojeździć a nie chce zniszczyć Teraz jest założona mała zębatka 28T Jutro biorę dziada na przejażdżkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bh9140 Napisano 28 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca Update: żadnych krytycznych objawów w czasie jazy nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi