Illumix Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca (edytowane) Cześć wszystkim, poszukuje gravela w budżecie do 3800 najpewniej rozmiar M (174cm) zależy mi na tym, żebym w przyszłości mógł go zmodyfikować, czyli wymiana hamulców itp, czyli ważniejsze będzie dla mnie dobra rama niż osprzęt? Ostanie moje wymaganie to, żeby opona była szersza niż jest w typowej szosówce. Dodam, że moje typy to Kelly’s soot 30 i oxfeld gr-2 Edytowane 21 Czerwca przez Illumix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca (edytowane) https://prorowery.pl/pl/p/Rower-gravelowy-ROMET-BOREAS-1-LITE-2024/1005143 Edit: w tej samej cenie https://sklepmartes.pl/sporty/kolarstwo/rower-gravel-boreas-1-lite-24bor1lgraphgry-romet Z tych wymienionych przez ciebie zdecydowanie Oxfeld. Edytowane 21 Czerwca przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Illumix Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca Dzieki, za odpowiedź mógłbyś jakoś uargumentować ten wybór? Jestem laikiem w temacie i chętnie bym się dowiedział czegoś więcej na temat dlaczego polecasz akurat ten rower o ewentualnie coś o moich propozycjach, szczególnie oxfeld, ponieważ mam możliwośc zakupu go w sklepie, który jest dosyć niedaleko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Jak dla mnie 1rz. napęd to zaleta bo mam dość płasko w okolicy, sporo niższa waga. Tego Kellysa na Clarisie bym na pewno odrzucił w tej cenie, Oxfeld wygląda spoko nawet ma sztywne ośki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Illumix Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca (edytowane) To jeszcze ostatni egzemplarz tribal gravel 120 z Decathlonu, czy to też jest ciekawa opcja? Chyba zdecyduję się na tego oxfelda w takim razie, mało jest o nim opinii w internecie, a sprzedawca polecał, ale wolę się jeszcze upewnić. Edytowane 21 Czerwca przez Illumix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Moim zdaniem nie warty uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca 5 minut temu, Illumix napisał: To jeszcze ostatni egzemplarz tribal gravel 120 z Decathlonu, czy to też jest ciekawa opcja? Jakby 2k kosztował to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca 14 minut temu, Illumix napisał: wymiana hamulców Na jakie ? Hydrauliczne ? To będziesz musiał zmienić klamkomanetki czyli tak naprawdę całą grupę na GRX. Cena ponad 3000 zł + koszt wymiany. Kompletnie nie opłaca się kupować roweru który nie ma docelowej grupy napędowej. Modyfikować możesz sobie siodełko, owijkę, koła, opony ale nie tak kosztowną rzecz jak napęd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Illumix Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca Dzieki, dobrze wiedzieć myślałem, że najpierw kupię rower za tyle ile mogę na niego wydać, a później jak więcej pieniędzy się znajdzie to coś jeszcze porobię, czyli wybór pada na oxfelda w takim razie, chyba że ktoś coś jeszcze w temacie się wypowie lub odradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Cytat czyli wybór pada na oxfelda w takim razie Ale ten oxfeld to szału nie robi, bo mówimy o tym rowerze? Rower gravel OXFELD GR-2 | CentrumRowerowe.pl osie QR, alumionowy widelec, 12,5kg wagi za 3800 zł, to chyba nie jest super okazja. Oglądałeś Eskery? Kross Esker | 2.0 MS | Rower gravel | Rowery gravel Kross Esker (greenbike.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Mógłbyś tak robić, ale: 1. Nie opłaca się. 2 .Trzeba kupić dobrą bazę - ramę - a niczego wartego późniejszych inwestycji za 3800 nie da się kupić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Illumix Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca (edytowane) 42 minuty temu, Artur85 napisał: Ale ten oxfeld to szału nie robi, bo mówimy o tym rowerze? Rower gravel OXFELD GR-2 | CentrumRowerowe.pl osie QR, alumionowy widelec, 12,5kg wagi za 3800 zł, to chyba nie jest super okazja. Oglądałeś Eskery? Kross Esker | 2.0 MS | Rower gravel | Rowery gravel Kross Esker (greenbike.pl) Tego eskers też oglądałem i się nad nim zastanawiałem. https://marketrowerowy.pl/rower-gravel-kross-esker-20-rozmiar-m-20-rubinowy-ms-p-4887.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwydSzBhBOEiwAj0XN4Of53uLgsfro3h1JGV-iPx0hEN2hTcfRZp5dyi6ZqnmAA9e86M1pABoCAP0QAvD_BwE kwestia jest taka, że chciałbym jeszcze przed zakupem na niego wejść i zobaczyć co i jak. Tutaj jest trochę tańszy, to kwestia jednego rozmiaru czy może być inny osprzęt? Ponoć warto zwrócić uwagę na piasty, żeby były Shimano, a nie zamienniki? Edytowane 21 Czerwca przez Illumix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca (edytowane) 1 godzinę temu, Artur85 napisał: Ale ten oxfeld to szału nie robi, bo mówimy o tym rowerze? Rower gravel OXFELD GR-2 | CentrumRowerowe.pl osie QR, alumionowy widelec, 12,5kg wagi za 3800 zł, to chyba nie jest super okazja. Jakie osie QR? Rodzaj osi - przód Sztywna oś 12x100 mm Rodzaj osi - tył Sztywna oś 12x142 mm Nie 12.5 tylko 12.26 kg i to w największym rozmiarze 58.. 53 będzie pewnie poniżej 12 kg, tu koła będą sporo ważyć bo to 26mm obręcze MTB. Eskery jak znam życie mają pewnie 19mm, góra 21mm. Edytowane 21 Czerwca przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Faktycznie, za szybko napisałem nie sprawdzając. @keltu dzięki z sprostowanie, niestety pozostaje ten nieszczęsny widelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi