ardb Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Nie mam żadnego doświadczenia z pompkami CO2. Generalnie moje wrażenie jest takie, że otwarty nabój to jednorazówka. Chcę się upewnić czy aby zawsze tak jest. Czy nie ma pompek na tyle szczelnych, że jest tam ciśnienie przez powiedzmy kilka tygodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Do jednej opony 29x2 3 wchodzą 3 naboje. Co chcesz wozić rozpoczęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Może autorowi chodzi o dopompowywanie opony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Za naście zł... burżuazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca To nie jest sprzęt do dopompowywania odrobinę. Tylko awaryjnie. Nie tylko chodzi o koszty ale o wpływ co2 na mleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardb Napisano 20 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca No to czym się dopompowuje lekko koła z lateksem w środku? Normalnie powietrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Tak, powietrzem. Ja preferuję górskie. Stosowanie mleka i CO2 na stałe nie jest zalecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardb Napisano 20 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca (edytowane) Cytat "Stosowanie mleka i CO2 na stałe nie jest zalecane". Hmm... widać, jestem słabo zorientowany, bo wręcz przypuszczałem, że jest zalecane lub wymagane, żeby się to w środku nie utleniało i nie twardło. To nie ma twardnąć miejscowo tam gdzie jest dziura? Czyli to się defacto "w cywilu" nadaje tylko awaryjnego wstrzelenia jak mam mam rozszczelnioną oponę od obręczy? Czy też nie? Edytowane 20 Czerwca przez ardb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca @ardbTakie cuda to azot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca W praktyce pompka lepsza, bo „nieskończona” , ale wożę co2 właśnie by wstrzelić spadniętą oponę albo, jak 3 tygodnie temu, napompować po naprawie w deszczu i grzmotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi