Jendrass Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca W temacie @keltu napisał: amor wymieniasz na: "... https://4mybike.de/28-Rockshox-Paragon-Gold-RL-Lockout-Luft-Federgabel-65mm-gerade i masz ekstra rower..." Wychodzi to tanio w porównaniu z polskimi sklepami - bo ok. 800 zł z darmową wysyłką. Czy znacie ten sklep? Sa takie ceny, że zaczęły mi dzwonić dzwonki alarmowe... Drugie pytanie: czy ten typ amortyzatora można sterować z kierownicy (dokupując linkę z "korkiem" i dźwignią) czy trzeba szukać wersji Remote Lockout i do niej dokupić dźwignie i linkę? Np. wersja pod sterowanie jest, ale ze stożkową rurą jest tutaj: https://4mybike.de/28-Rockshox-Paragon-Gold-RL-Remote-Lockout-Solo-Air-Federgabel-65mm-tapered-Schnellspanner-schwarz-NEU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca Ktoś tutaj niedawno pisał że kupował i było ok. Cena w mojej ocenie nie jest "podejrzanie" niska, ceny na części/rowery na zachodzie są dużo niższe niż w Polsce. Nie można sterować z kierownicy, musisz szukać wersji remote lockout albo podmieniać wnętrzności. Nie wiem po co Ci w takim amortyzatorze sterowanie z kierownicy - zbytek w rowerze innym niż wyścigowe XC. W mojej ocenie jeżeli reszta pasuje do założeń to bierz co jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca (edytowane) Cena nie jest podejrzana - sam kupiłem pare miesięcy temu paragona znacznie taniej - w bike discount. Wersja OEM z prostą rurą. Kluzowe jest że nie w Polsce. U nas januszexy trzymają ceny ile się chociaż zaczynają pojawiać się też lepsze oferty. kwestia samego tego konkretnego sklepu - tutaj nie pomogę nie kupowałem nie kojarzę opinii o nim. Z zagranicznych to bike-discount.de, bike-components.de, rosebikes wysyłają dość sprawnie jedynie miałem czasami pewne obawy co do stylu pakowania tzn. wrzucamy części z półki do duzego pudła i dorzucamy papierowe/dmuchane wypełniacze. Na niezawodnym pepper.pl dyskusja na temat tej oferty - przynajmniej jedna osoba zamówiła i czeka na dostawę. https://www.pepper.pl/promocje/28-rockshox-paragon-gold-lockout-solo-air-65mm-tapered-qr-w-opisie-rowniez-ahead-851201 Edytowane 19 Czerwca przez wr81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Można kupić zestaw do przeróbki na blokadę z manetki za około 250-290zł (cały nowy tłumik się wkłada), ale wg moich doświadczeń z dwóch lat użytkowania paragona nic to nie wnosi do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca RockShox OneLoc Remote Upgrade Kit for Paragon Gold RL Fork | BIKE24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca We wspomnianym wątku/okazji na pepper.pl przynajmniej jeden zamawiający otrzymał widelec: pisze o braku oryginalnego opakowania i coś o demontażu ale wygląda to zdecydowanie na nie-zmontowany OEM - mój z bike discount wyglądał tak samo (karton niefirmowy, plastikowa wkładka w miejsce osi, brak akcesoriów (gwiazdka itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Rura niepiłowana więc nie ma mowy o demontażu. Klasyczny OEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Rura niepiłowana dowodzi tego w 99.9% Ku mojemu zaskoczeniu niedawno dowiedziałem się że są (nieliczne ) marki, które dostarczają rowery z nieprzyciętą rurą sterową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca Kapsel dokładany z reguły do sterów. Tu sobie znajdziesz wszystko czego potrzebujesz. https://biostern.abstore.pl/stery-i-podkladki,c75,pl.html Rure masz czymnciąć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca @Dokumosa Chyba odpowiedziałeś na pytanie które było elementem screenashota z przykładami rowerów Wilier, które najwyraźniej dostarczane są (przynajmniej czasami) z totalnie niedociętą rurą sterową Trochę sprzętów tej marki przyjechało ostatnio ze sklepów włoskich - np. https://www.pepper.pl/promocje/rower-mtb-wilier-503x-race-852344 (uwaga geometrie generalnie nie-progresywne). Rury urżnąłem już w tym roku dwie (w tym jedną Paragona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca Przede wszystkim kapsel służy do skasowania luzu na łożyskowaniu sterów. Estetyka to "efekt uboczny". Kapsel przykręcany jest do gwiazdki wbitej w rurę (dołożona do kapsla). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi