Wozu Napisano 19 Czerwca 2024 Napisano 19 Czerwca 2024 Witam. Ktoś miał może do czynienia z przerzutką shimano tego typu jak na zdjęciu. Sprężyna bardzo ciężko chodzi. Manetką jest ciężko wrzucić przerzutkę na pozycję 2, a trzecia to praktycznie nieosiągalna. Wymieniłem linkę i nic nie pomaga. Zastanawia mnie czy ta linka na zdjęciu jest prawidłowo przykręcona. W takim stanie rower kupiłem i chciałem dzieciakowi doprowadzić do ładu i składu. Zastanawiają mnie te rowki, bo wyglądają jakby miała tam być linka poprowadzona, ale nie mogę dojść do tego w jaki sposób. Cytuj
Garlock Napisano 24 Czerwca 2024 Napisano 24 Czerwca 2024 Podaj producenta i model przerzutki (powinien być wybity na niej). Tak na podstawie jednego zdjęcia trudno coś precyzyjnie powiedzieć. Wygląda że linka jest prawidłowo pociągnięta: Półokrągła prowadnica jest do dolnego ciągu linki - linka prowadzona pod ramą. Cytuj
Wozu Napisano 24 Czerwca 2024 Autor Napisano 24 Czerwca 2024 Obniżyłem przerzutkę i przesmarowałem sprężynę. Już jest ok. Dzięki za pomoc. Można zamknąć wątek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi