JASS Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Witam, chcę wymienić w starym rowerze suport, oraz z tego co widzę, mechanizm korbowy. Jestem amatorem w tych sprawach i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć. W starym rowerze posiadałem: suport - Feimin FP-B907/2N, L120, C28, BC1 37"X24T, 68 mechanizm korbowy - FC-M171, 170 MALAYSIA, 42 I tu moje pytanie. Tych produktów, z tego co się zorientowałem, już nie produkują. Jakie mogę wykorzystać zamienniki? Czy suport może być L122,5? Czy jeżeli miałem 42 zęby na tarczy, mogę kupić mechanizm korbowy z 48 zębami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Cytat Czy suport może być L122,5? Najpierw wybierasz korbę a później kupujesz dedykowany do niej suport - informacja o długości jest w manualu korby. Cytat Czy jeżeli miałem 42 zęby na tarczy, mogę kupić mechanizm korbowy z 48 zębami? Parametry przedniej i tylnej przerzutki muszą na to pozwalać. Nie wiem jaki tam masz budżet ale ja bym pomyślał o tej korbie https://www.bike-discount.de/en/shimano-fc-mt210-3x9-speed-crank-44/32/22 Kosztuje niewiele a przechodzisz na lepszy standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi