Arkadiusz2344 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Siemka, jak myć dobrze rower i żeby nie spędzać na tym kilka godzin. Mam myjke ciśnieniową i zestaw dysz, aby dopasować konkretne ciśnienie od 10 do 100 bar, ewentualnie mogę użyć węża ogrodowego + jakiś pistolet spryskujący. Posiadam też taki opryskiwacz marolex i planuje go użyć. Czyli: 1. Piana aktywna na cały rower 2. Spłukanie roweru 3. Znowu piana i mycie jakąś gąbką, szczotką. 4. Spłukanie + odtłuszczenie łańcucha i hamulców. 5. Nasmarowanie łańcucha, a potem jakiś quick detailer na ramę. Jak myślicie takie mycie będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 18 Czerwca Udostępnij Napisano 18 Czerwca Moje mycie wygląda tak. 1. Piana aktywna na cały rower (jak błota 2cm to najpierw spłukuje z węża ogrodowego) 2. Płukanie całości 3. Wycieram irchą, gdzie można to wydmuchuje wodę kompresorem. 4. Przetarcie łańcucha szmatką i smarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi