revers Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Nową/używaną sprawną prawą korbę Shimano alivio fc m430/431 Korba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca Bierzesz pod uwagę Octalink FC-M442 wraz z nowym suportem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca Mogę ci oddać za cenę wysyłki całą korbę Alivio M3000 jeżeli podejmiesz się wybicia resztek suportu z obu gniazd. Mi się nie chciało i tak leży sobie w złomie. Zębatka do niczego ale ramiona i kominy odzyskasz przy odrobinie pomysłowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revers Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca Cytat Bierzesz pod uwagę Octalink FC-M442 wraz z nowym suportem? @afly W ostateczności będę musiał wymienić cały napęd wraz z suportem, niestety przy wymianie wpisałem stare oznaczenia fc m430/431, algorytm Gogola uznał to za zbieżne z Shimano FC-T4010 175 mm, które zakupiłem i po niedługim czasie okazało się że zamontowana korba ocierała plastikiem przy gnieździe o ramę roweru, co powodowało brak możliwości dokręcenia, wymieniłem więc tarcze na starej korbie prawej i gra. Niestety lewa strona korby przy dokręceniu na Octalink ma luzy co powoduje przy obrocie luzy które powodują "poślizg" na suporcie. Cała wymiana była spowodowana zerwaniem gwintu na korbie lewej, którą musiałem odciąć. Stąd nie mam sprawnej lewej korby. @Brombos Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, niestety korba jest w Octalink a nie kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CyclicBike Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca W dniu 21.06.2024 o 17:22, Brombosz napisał: Mogę ci oddać za cenę wysyłki całą korbę Alivio M3000 jeżeli podejmiesz się wybicia resztek suportu z obu gniazd. Mi się nie chciało i tak leży sobie w złomie. Zębatka do niczego ale ramiona i kominy odzyskasz przy odrobinie pomysłowości. Kolego, pakujesz gościa w problemy, bo te m3000 mają niestandardowe bcd 96/64. Nie do końca kumam, czytam na szybko, jeśli potrzebujesz lewego ramienia na octalink, to jedno mam, jeszcze pytanie czy v1, czy v2. No i długość, ale to już na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Cytat Kolego, pakujesz gościa w problemy, bo te m3000 mają niestandardowe bcd 96/64 Poszedłem, zmierzyłem i faktycznie, masz rację. Myślałem, że to standard 104bcd. Wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi