lukas00012 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca (edytowane) Witam poszukuję roweru głównie na dojazdy do pracy (ścieżki rowerowe, chodnik) plus na rekreację ścieżki leśne itp 70% / 30% cale życie jeździłem na rowerach MTB (ostatni to kross level b6, roku nie pamiętam) ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad gravelem choć nigdy na takim nie jeździłem i nie wiem co o nim myslec zależałoby mi aby rower był w miarę szybki kwota roweru nie jest aż tak istotna, byleby nie przekroczyła 8 tys Edytowane 17 Czerwca przez lukas00012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Gravel służy do jazdy po w miarę twardych nawierzchniach MTB służy do jazdy w trudnym terenie Cytat zastanawiam się nad gravelem choć nigdy na takim nie jeździłem i nie wiem co o nim myslec Wypożycz i wypróbuj Jeśli nie masz ambicji na taplanie się w błocie to pomyśl o gravelu lub crossie. Ewentualnie "gravelu z prostą kierownicą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Załóż węższe opony z bieżnikiem typu allround albo nawet semi slick, przyspieszysz tym znacznie MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Ja do takich celów mam "gravela z prostą kierownicą" czyli Marina DSX 1. Ciebie stać na wypasionego DSX 3 albo DSX FS. Dojazd do pracy too dwa scenariusze - sportowy (w pracy się przebieramy, myjemy itd.) albo łagodny - mamy dojechać w dobrym stanie. W tym drugim przypadku zalecane są błotniki i bagażnik, a i oświetlenie na dynamo nie zaszkodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Ja bym zalecał wypożyczyć gravela i zobaczyć z czym to się je, nie każdemu ten typ roweru podchodzi. Jeżeli unikasz cięższego terenu, chcesz być szybszy, a przy okazji zachować coś z MTB to gravel z prostą kierownicą może być dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas00012 Napisano 17 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca A jeśli MTB / gravel to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpogor Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Jak powyżej, bierz DSXa. Świetny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi