lukas00012 Napisano 17 Czerwca 2024 Napisano 17 Czerwca 2024 (edytowane) Witam poszukuję roweru głównie na dojazdy do pracy (ścieżki rowerowe, chodnik) plus na rekreację ścieżki leśne itp 70% / 30% cale życie jeździłem na rowerach MTB (ostatni to kross level b6, roku nie pamiętam) ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad gravelem choć nigdy na takim nie jeździłem i nie wiem co o nim myslec zależałoby mi aby rower był w miarę szybki kwota roweru nie jest aż tak istotna, byleby nie przekroczyła 8 tys Edytowane 17 Czerwca 2024 przez lukas00012 Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Czerwca 2024 Napisano 17 Czerwca 2024 Gravel służy do jazdy po w miarę twardych nawierzchniach MTB służy do jazdy w trudnym terenie Cytat zastanawiam się nad gravelem choć nigdy na takim nie jeździłem i nie wiem co o nim myslec Wypożycz i wypróbuj Jeśli nie masz ambicji na taplanie się w błocie to pomyśl o gravelu lub crossie. Ewentualnie "gravelu z prostą kierownicą" Cytuj
marcina Napisano 17 Czerwca 2024 Napisano 17 Czerwca 2024 Załóż węższe opony z bieżnikiem typu allround albo nawet semi slick, przyspieszysz tym znacznie MTB. Cytuj
Wojcio Napisano 17 Czerwca 2024 Napisano 17 Czerwca 2024 Ja do takich celów mam "gravela z prostą kierownicą" czyli Marina DSX 1. Ciebie stać na wypasionego DSX 3 albo DSX FS. Dojazd do pracy too dwa scenariusze - sportowy (w pracy się przebieramy, myjemy itd.) albo łagodny - mamy dojechać w dobrym stanie. W tym drugim przypadku zalecane są błotniki i bagażnik, a i oświetlenie na dynamo nie zaszkodzi. 1 Cytuj
seba8121 Napisano 17 Czerwca 2024 Napisano 17 Czerwca 2024 Ja bym zalecał wypożyczyć gravela i zobaczyć z czym to się je, nie każdemu ten typ roweru podchodzi. Jeżeli unikasz cięższego terenu, chcesz być szybszy, a przy okazji zachować coś z MTB to gravel z prostą kierownicą może być dobrym wyborem. Cytuj
lukas00012 Napisano 17 Czerwca 2024 Autor Napisano 17 Czerwca 2024 A jeśli MTB / gravel to jaki? Cytuj
mpogor Napisano 17 Czerwca 2024 Napisano 17 Czerwca 2024 Jak powyżej, bierz DSXa. Świetny rower. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi