kaapid Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Cześć, Stoję przed wyborem roweru. Szukam czegoś w stylu all road, niekoniecznie jest mi potrzebny pełnoprawny gravel bo topić go w błocie i wyjeżdżać na wyprawy bikepackingowe nie zamierzam. Typowa szosa też odpada, ze względu, że chciałbym wjechać na jakieś leśne ścieżki czy drogi pożarowe ale bez żadnego ciężkiego terenu. Czyli sprzęt będzie używany w mieście, na asfalcie i na szutrach leśnych. Budżet jakim dysponuje to około 5000 - 6000 zł. W grę wchodzi tylko nowy sprzęt. Wymagań jakiś większych nie mam ale jakby był karbonowy widelec i hydrauliczne hamulce to byłoby miło. Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Trek dual sport 3 gen 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Cube Nulane Pro - karbonowy widelec, sztywne osie, hydrauliczne hamulce, grawelowe opony 40-42c, napęd 2x10 Shimano GRX. Rower zwany przez producenta grawelem z prostą kierownicą. Bardziej się opłaca kupić na niemieckich stronach bo jest dużo tańszy nić w Polsce (swoją drogą Polska to kraj dla bogatych ludzi bo tu wszystko jest droższe) i Nulane Pro w Niemczech kosztuje 1099 eur (w PL prawie 6 tyś. zł) ale widzę, że teraz coś kiepsko z dostępnością w sklepach online, może będzie nowy model. Jakbyś miał kogoś w Niemczech to trzeba by było zobaczyć w sklepach stacjonarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Budżet masz słuszny, dzięki temu wybór jest dosyć duży, więc możesz powybrzydzać no i dobrze się określić co jeszcze jest istotne (prześwit na opony, punkty montażowe, napęd 1x czy 2x, pozycja za kierownicą, itd.) Poza powyższymi ciekawymi propozycjami zerknij jeszcze na: Marin Bikes | 2024 DSX 2 FastRoad AR 1 (2024) | rower | Giant Bicycles Polska (giant-bicycles.com) Giant Escape Disc 1 | Giant Bicycles Polska (giant-bicycles.com) - przy aktualnych promocja do dostania z 3 tyś, a nic mu nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby1280 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Witam.Podepne się pod temat. Co sądzicie o Kross Esker 2.0 2024 albo Polygon Tambora G4. Wiem że nie spełniają wszystkich założeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Ale to są grawele a autor wątku takiego nie chce i takich nie rozpatrujemy tutaj. Co możemy o nich sądzić - w sumie to są bardzo podobne, oba mają mechaniczne tarcze, oba mają taki sam napęd MicroShift 1x10, oba mają stery, w które wchodzą przewody. Chyba trzeba by było wybierać ten, który się lepiej podoba. Trzeba by było wniknąć w szczegóły typu szerokość maksymalna opon, typu piasty, koła czy takie tam. Jak ktoś chce otwory montażowe na widelcu to Kross ma a Polygon nie ale za to Polygon ma ich chyba ze 20 na ramie. Ładny jest ten biały kolor Polygona, taka biała perła. Zresztą Kross w kolorze czarnym też nieźle wygląda. Ten Polygon ma chyba te piasty obrotowe, że można zmienić geometrię na krótszą, bardziej szosową, flip chipy czy coś takiego ale generalnie nie za bardzo wiem czy to przydatne. Szkoda, że nie 1x11 i szkoda, że nie hydrauliczne hamulce. Nie wiem czy poniżej 5 tys. zł jest coś lepszego niż te 2 rowery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi