piotrek1004 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Dzień dobry wszystkim, chciałbym wymienić napęd na jakieś Deore bądź SLX 2x11 albo może starszą grupę XT. Czy ma to sens dla zupełnego amatora który większość czasu będzie jeździł po mieście i delikatnych trasach XC. W tym sezonie rowerowym będę chciał się wybrać na jakiś delikatny maraton XC/MTB. Czy warto wymieniać z mojego punktu widzenia czy lepiej pozostać na Alivio M3100 z tyłu i Altus M2000 z przodu? Jedynie co mnie korci żeby wymienić na pewno to korbę na Hollowtech z standartowej na kwadrat(wiem suport też trzeba wymienić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca (edytowane) Do jazdy po mieście wystarczy napęd, który masz teraz. Jak zaczniesz jeździć, po wymagających trasach, to wtedy pewnie będzie warto zmienić napęd lub rower. Edytowane 16 Czerwca przez ArtGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Korbę na pewno warto wymienić, będzie nie tylko sztywniej ale z 0.5kg lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1004 Napisano 18 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca A takie pytanie czy iść w suport hollowtech Shimano czy Accent a może Tekno? Bo nie wiem co jest lepsze. Jestem w stanie wydać na suport około 100zł. I takie pytanie czy jak będę wybierał w przyszłości przednią przerzutkę to mogę wybrać typ naciągu jaki chcę(czyli side swing) czy lepiej taki jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi