Kasia1976 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Kupiłam sztycę Kalloy Uno SP-602 (30,4 mm rura, 350 mm dł.) i problem jest taki, że po założeniu i pochyleniu jarzma w dół na najniższy ząbek, siodełko nie schodzi do poziomu, wystaje dosyć mocno do góry z przodu Sztyca, zgodnie z kształtem rury podsiodłowej jest lekko pochylona do tyłu, ale tak, że przez to nie da się pochylić siodełka do przodu i wypoziomować. Siodełko Wittkopp Medicus 1.0. Można coś z tym zrobić garażowym sposobem, poza zwrotem do sprzedawcy, albo odsprzedażą? Tam jest taka blaszka pod śrubą dokręcania jarzma i wydaje mi się, że ona blokuje zakres pochylania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca to ma taki szeroki zakres pochylania że nie ma opcji żeby nie dało się ustawić poprawnie, wykręć śrubę mocniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia1976 Napisano 15 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca Czekaj, czekaj, ale poddałeś mi pomysł. Bo może ja ją odwrotnie wsadziłam w rurę? Śruba zaciskowa pod jarzmem ma być z tyłu siodełka, czy z przodu? Bo jak z tyłu, to wtedy faktycznie jest mniejsze nachylenie, a ja z jakiegoś powodu ustawiłam z przodu.... Sprawdzę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Z tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca O Hesusie, pewnie, że śruba musi być z tyłu 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia1976 Napisano 15 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca Taaak, odwróciłam i wszystko gra. Do tej pory miałam sztyce i jarzmo starego typu, zaciskane na śrubę poziomą z nakrętką pod klucz płaski chyba 13 albo 14, także wybaczcie, trafiło się coś nowego. Nauczyłam się czegoś Można temat zamknąć, dziękuję za reakcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca A fakt , tamto jarzemko można było ustawić tak i siak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi