adikaszi Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Panowie i oczywiście Panie, zmagam sie z tym problemem od poczatku zakupu częściej elektrycznych. Wymienilem jakis czas temu kolo i zaplotłem na ren sam wzór nowe kolo z silnikiem, kazda szprycha tak samo wsadzona jak w starym kole. Nie dość ze pękają mi te szprychy to strzelaja podczas jazdy próbowałem naciągnąć na max i delikatnie luzuje o okolo jeden obrot. Brak mi sił juz do tego, centrownica i urzadzenie do sprawdzania natężenia szprych jest bezużyteczna w przypadku elektryków. Moje pytanie jak mam sprawdzic do jakiej mocy można naciągnąć szprychę?? W kole bez elektroniki z przodu jest idealnie ustawiona ale z elektrycznym nic mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Daj fote zaplotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikaszi Napisano 15 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca Dodam ze z orginalnym zaplecionym kołem tez mialem problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Szprychy dałeś nowe, czy użyłeś starych? Stare szprychy mogły być za mocno naciągnięte, przez co są osłabione i teraz pękają. Jak to zestaw z e-bikera to prawie na pewno były za mocno naciągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikaszi Napisano 15 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca Czyli poluzować wszystkie o jakies 0.25 obrotu a 0.5 powinno pomoc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca (edytowane) Jeśli w starym kole były za mocno naciągnięte, to już im nic nie pomoże. Edytowane 15 Czerwca przez ArtGD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adikaszi Napisano 15 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca Okejj rozumiem a strzelanie tych szprych to efekt za mocnego naciagniecia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca 20 minut temu, ArtGD napisał: Szprychy dałeś nowe, czy użyłeś starych? Stare szprychy mogły być za mocno naciągnięte, przez co są osłabione i teraz pękają. Jak to zestaw z e-bikera to prawie na pewno były za mocno naciągnięte. Bzudry gadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca Szprychy w chińczykach są badziewne. Nawet jest "do elektryka". Zaplotłem obręcz i silnik na niededykowanych do tego zestawu szprychach. Silnik 1000w. Obręcz i silnik pod szprychy 2.6 mm. Zaplotłem na sapimach leader 2 mm. Zrobiłem na tym 12 tysięcy km bez pęknięcia szprych i bez utraty centryczności. Zmień szprychy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi