Max40 Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca (edytowane) Witam . Nie wiem czy mam dobry klucz do okręcenia tego typu kasety i w jaki sposób odkrecić. Na nakrece "kasety" widnieje napis "SHIMANO HG CS-HG50". Google potwierdzaja ze jest to zebatka kaseta SHIMANO. Klucz nie wchodzi do konca poniewaz jest to pierscien metalowy uszczelniajacy tak mysle. Pytanie, czy to odpowiedni klucz do kaset i mozna nim okrecic kasete i w jakim sposób. Wspomnę, że mam nakrętkę od "kasety" SHIMANO HYPER Glide -C i nakrętka wchodzi swobodnie dodaj pliki... Edytowane 14 Czerwca przez Max40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca nie musi wejść do końca, ale brakuje Ci jeszcze "bacika", żeby zablokować kasetę podczas odkręcania coś takiego https://www.decathlon.pl/p/mp/force/bacik-klucz-do-sciagania-kasety-force/_/R-p-ab5f9423-c27e-43f7-9458-498488edfa93?mc=ab5f9423-c27e-43f7-9458-498488edfa93_c1&cd=19728193814&ad=&kd=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-pmax_ts-gen_f-cv_o-roas_xx-marki-mp&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIpNTY6ebbhgMV80eRBR0daA6GEAQYAyABEgKdWvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 14 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca Ok już odkręciłem.Sugerowałem się tym filmem Wymiana kasety w rowerze bez bacika Klucz zabezpieczeniem, aby nie wypadł i siedzial sztywno przy pomocy osi z konusami. 44 minuty temu, raven82 napisał: nie musi wejść do końca, ale brakuje Ci jeszcze "bacika", żeby zablokować kasetę podczas odkręcania Jak zrobić bacik jest pokazany na filmie, kawałek listwy i łancuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi