kregiel Napisano 14 Czerwca 2024 Napisano 14 Czerwca 2024 Cześć, W ostatnim czasie coraz więcej treningów robię po godzinie 19. Ostatnio w przeciągu paru godzin temperatura spada nawet z 20 do 13 stopni. Jeżdżę ubrany na krótko i jak się robi chłodniej to zakładam bieliznę termoaktywną z długim rękawem, ale to oczywiście nie chroni przed wiatrem. Dodatkowym atutem byłaby ochrona przed deszczem. Krój raczej dopasowany. Co byście polecili na takie warunki pogodowe? Ten model mi wpadł w oko, ale z tego co widzę to oddychalność tylko 10,000 g/m2/24h. https://www.centrumrowerowe.pl/kurtka-rowerowa-northwave-rainskin-shield-2-pd33460/ Z góry dziękuje za wasze rekomendacje Cytuj
pecio Napisano 16 Czerwca 2024 Napisano 16 Czerwca 2024 Ja polecam genialnego Castelli Perfetto. Bardzo oddychalna i chroni przed lekkim deszczykiem lub mżawką. Przy tym wiatroszczelna i pomimo iż w specyfikacji podany limit temperatury do 18 stopni to spokojnie daje radę do 20 stopni bez zapocenia a to wszystko przy normalnej jeździe jak zawsze. 1 Cytuj
Greg1 Napisano 16 Czerwca 2024 Napisano 16 Czerwca 2024 Ja ostatnio już 2 razy tak miałem, że wyjeżdżając z domu było o.k. a na trasie nagle czarne chmury, wiatr, deszcz, spadek temperatury o kilka stopni i powrót do domu w takich warunkach. Zacząłem poszukiwać bluzy na długi rękaw, która by była w miarę cienka, taka właśnie na 15-18°C, max 20°C, ale z nieprzewiewnymi panelami z przodu na rękawach i klacie bo miałem na sobie bluzę Pearl Izumi Quest Thermal LS i na to kamizelkę wiatrówkę ale było zimno w ręce bo przez rękawy przewiewał zimny wiatr. Zamówiłem polecaną tu wielokrotnie kurtkę Rab Borealis oraz wiatrówkę z odpinanymi rękawami CMP (myślę, że to może być dobre rozwiązanie jeśli ta wiatrówka będzie w miarę cienka i oddychająca), zobaczymy jak przyjdą co są warte. Wyczytałem też w intetnetach, że bluza Endura FS260-Pro Jetstream ma panele wiatroszczelne, może ktoś ma i potwierdzi? Cytuj
kregiel Napisano 16 Czerwca 2024 Autor Napisano 16 Czerwca 2024 9 godzin temu, pecio napisał: Ja polecam genialnego Castelli Perfetto. Bardzo oddychalna i chroni przed lekkim deszczykiem lub mżawką. Przy tym wiatroszczelna i pomimo iż w specyfikacji podany limit temperatury do 18 stopni to spokojnie daje radę do 20 stopni bez zapocenia a to wszystko przy normalnej jeździe jak zawsze. Powiedz który masz model Perfetto? Cytuj
pecio Napisano 16 Czerwca 2024 Napisano 16 Czerwca 2024 Drugi. Pierwszy też mam i jego nie bierz pod uwagę. Ma trochu skopany krój , musiałbyś numer większy . Perfetto 2 już jest luźniejsze w klacie i lepiej leży oraz świetnie układa się w pozycji pedalarskiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi