kregiel Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca Cześć, W ostatnim czasie coraz więcej treningów robię po godzinie 19. Ostatnio w przeciągu paru godzin temperatura spada nawet z 20 do 13 stopni. Jeżdżę ubrany na krótko i jak się robi chłodniej to zakładam bieliznę termoaktywną z długim rękawem, ale to oczywiście nie chroni przed wiatrem. Dodatkowym atutem byłaby ochrona przed deszczem. Krój raczej dopasowany. Co byście polecili na takie warunki pogodowe? Ten model mi wpadł w oko, ale z tego co widzę to oddychalność tylko 10,000 g/m2/24h. https://www.centrumrowerowe.pl/kurtka-rowerowa-northwave-rainskin-shield-2-pd33460/ Z góry dziękuje za wasze rekomendacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Ja polecam genialnego Castelli Perfetto. Bardzo oddychalna i chroni przed lekkim deszczykiem lub mżawką. Przy tym wiatroszczelna i pomimo iż w specyfikacji podany limit temperatury do 18 stopni to spokojnie daje radę do 20 stopni bez zapocenia a to wszystko przy normalnej jeździe jak zawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Ja ostatnio już 2 razy tak miałem, że wyjeżdżając z domu było o.k. a na trasie nagle czarne chmury, wiatr, deszcz, spadek temperatury o kilka stopni i powrót do domu w takich warunkach. Zacząłem poszukiwać bluzy na długi rękaw, która by była w miarę cienka, taka właśnie na 15-18°C, max 20°C, ale z nieprzewiewnymi panelami z przodu na rękawach i klacie bo miałem na sobie bluzę Pearl Izumi Quest Thermal LS i na to kamizelkę wiatrówkę ale było zimno w ręce bo przez rękawy przewiewał zimny wiatr. Zamówiłem polecaną tu wielokrotnie kurtkę Rab Borealis oraz wiatrówkę z odpinanymi rękawami CMP (myślę, że to może być dobre rozwiązanie jeśli ta wiatrówka będzie w miarę cienka i oddychająca), zobaczymy jak przyjdą co są warte. Wyczytałem też w intetnetach, że bluza Endura FS260-Pro Jetstream ma panele wiatroszczelne, może ktoś ma i potwierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 16 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 9 godzin temu, pecio napisał: Ja polecam genialnego Castelli Perfetto. Bardzo oddychalna i chroni przed lekkim deszczykiem lub mżawką. Przy tym wiatroszczelna i pomimo iż w specyfikacji podany limit temperatury do 18 stopni to spokojnie daje radę do 20 stopni bez zapocenia a to wszystko przy normalnej jeździe jak zawsze. Powiedz który masz model Perfetto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Drugi. Pierwszy też mam i jego nie bierz pod uwagę. Ma trochu skopany krój , musiałbyś numer większy . Perfetto 2 już jest luźniejsze w klacie i lepiej leży oraz świetnie układa się w pozycji pedalarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi