Eathan Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca W załączniku mapka z trasą (niebieskie kreski). Trasa to pętla, na obrazku widać fragment. Pionowe strzałki to kierunek jazdy - w dół to początek, w górę koniec. Ukośna strzałka pokazuje miejsce, gdzie się znalazłem ignorując propozycje Garmina. W oznaczonym miejscu kierowałem się sugestiami Garmina, który miał mnie doprowadzić na ślad. Oczekiwałem, że trafię na trasę oznaczoną strzałką w dół, bo zaczynałem trasę. Garmin uznał, że skieruje mnie na ślad powrotny - strzałką w górę. Zakładam że uznał, iż bliżej mam do śladu powrotnego i pewnie "zgubiłem" się wracając. Pytanie, jak w przyszłości uniknąć takiej sytuacji i zmusić Garmina by zawsze wyznaczał alternatywną drogę zgodnie z kierunkiem jazdy. Przeklikałem opcję, ale nie znalazłem. Opisana sytuacja miała miejsce na EDGE 1040, ale wcześniej zdarzało się podobnie na 830. Zwykle w przypadku, gdy droga i tam i z powrotem przecinały się (np. kształt trasy przypominał 8). Czasem w sytuacji jak opisana powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi