kazafaza Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 Ja bym brał tą: https://allegro.pl/oferta/zebatka-reverse-single-speed-18t-15143044426 a sznurek: https://allegro.pl/oferta/lancuch-rowerowy-kmc-k1n-1-2x3-32-100og-bmx-13893322490 1 Cytuj
marekdam1 Napisano 12 Czerwca 2024 Autor Napisano 12 Czerwca 2024 Piękne dzięki panie kolego, zamówiłem i ma niby jutro być w punkcie. Kieta mi nie dojdzie, ale trudno, najwyżej w serwisie dobiorą albo sprawa zaczeka do mojego powrotu. Jesteś gość! 💪 1 Cytuj
kazafaza Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 ...a może taka kieta da radę? Inny kłalitny bling. No problemo, powodzenia w konwersji, jak coś nie spasi albo będzie pod górkę to dawaj cynę 1 Cytuj
marekdam1 Napisano 13 Czerwca 2024 Autor Napisano 13 Czerwca 2024 Potwierdzam, zębatka działa, pasuje, jest wymieniona, łańcuch jakiś tam mi dobrali, wszystko ogarnięte za 150-200zł z robotą. W końcu jest jakiś atak na pedałach, w końcu da się robić stójkę bez pchania jak wół, żeby ruszyć. Te 18 zębów poprawiło BARDZO całą zabawę, ale nadal wolałbym więcej. Pojeżdżę jakiś czas i pomyślę czy to kwestia przyzwyczajenia się, czy faktycznie zmienić na 20 lub nawet 22 jeśli takie są. Gość z serwisu będzie mnie miał dość, ale w końcu znajdę idealny punkt PS Rower ochrzczony, pierwsza gleba i zdarte kolano zaliczone. Raz jeden, gdy wyszedłem bez kasku (normalnie jeżdżę na MTBku) i nie ubrałem ochraniacza na kolano, "bo przecież tylko do sklepu jadę". Skok na krawężnik, prawe koło w piach, ja na beton, no cóż. 1 Cytuj
kazafaza Napisano 13 Czerwca 2024 Napisano 13 Czerwca 2024 (edytowane) Jak zaboli to się podszkoli, a skoro dzwonek był to ładnie - znak, że się starasz 20T są Mquzi, Bicyklon na alle a dobra 22T jest tu. Pomyśl o rozkuwaczu do łańcucha to będziesz szybciej sam rzeźbić, do tego kilka spinek singlowych 👍 Edytowane 13 Czerwca 2024 przez kazafaza 1 Cytuj
marekdam1 Napisano 30 Czerwca 2024 Autor Napisano 30 Czerwca 2024 @kazafaza powracam do tematu. Poćwiczyłem trochę i niestety brakuje tego kopa nadal, przy bardzo niskiej prędkości muszę całe ciało wypychać w przód zamiast nacisnąć tylko pedał, by nie spaść. Tak więc 21-22 zęby trzeba zapodać, ale chciałbym dopytać jeszcze, czy do takowego będę potrzebował nowego łańcucha? Różnica 3-4 zębów to właśnie tyle, co między poprzednią 14tką a obecną 18. A jeśli tak, to jaki kupić? I zainteresowała mnie kwestia rozkuwacza łańcucha + spinek. Nie byłoby też źle mieć to po prostu na potrzeby czyszczenia całego napędu, a przecież mam też drugi rower, który też będzie wymagał. Czy te rozkuwacze w jakiś sposób się od siebie różnią i trzeba na coś uważać, czy po prostu brać co jest, byle tanio + spinki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi