kaweff Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca (edytowane) Witam ! Sprawilem sobie pierwsza w zyciu szose, jeszcze przyjdzie czas na chwalenie sie 🤪 musze najpierw sprzet doprowadzic do stanu uzywalnosci. Liczylem sie od poczatku z tym ze kola beda do wymiany (brak rowka na obreczy, dosyc glosne piasty, obracanie sie kola przy kreceniu lancuchem w tyl), ale fajnnie jakby ktos mogl mi potwierdzic ze ta obrecz juz faktycznie sie nie nada. Dodatkowo, zauwazylem na obreczy jakas skaze, takie wypustki, czy to moze byc wynik wlasnie jej zuzycia ? Czy dla poczatkujacego kolarza kola Shimano WH-R501 C24 to bedzie dobry wybor ? Pozdrawiam ! Edytowane 12 Czerwca przez kaweff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Wyglądają na zużyte, a te kropki, to pewnie jakiś brud przykryty startym aluminium z obręczy. Moje doświadczenie z niskimi modelami kół Shimano są dramatyczne. Badziewie jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 16 Czerwca Udostępnij Napisano 16 Czerwca Mnie to wyglada na kawałeczek alu, który np. klocek z kamyczkiem, zebrał z innego miejsca obręczy i przeniósł na nowe, tam "wprasowując". Zobacz czy nie da się tego podważyć, w ostrożny sposób, czubkiem noża. Sprawdź klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi