jakub9089 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca niedawno zakupiłem używany składany rower pewnego dnia ogniwo z starego łańcucha pękło i kupiliśmy nowy bardziej dopasowany od tego momentu przy większych prędkościach korby zaczynają się kręcić. Mam też problem z kaseta a dokładnie przerzutkami mam jednoblat 1x10 gdzie na 8 i 9 biegu łańcuch przy mocniejszym pedałowaniu ześlizguje i nie przekazuje mocy na koło na ostatnim tak nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Co to znaczy "bardziej dopasowany"? Jeżeli kaseta zaczyna się sama kręcić z kołem, to najpewniej jest opór na łożyskach bębenka. Stara kaseta, zużyte zębatki, to nowy łańcuch może się po niej ślizgać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Czerwca Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi