groohaa Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Mam Stevensa Sentiero 2016 i potrzebuję nóżki. Na tylnym trójkącie są 2 otwory (rozstaw 18mm), ale nie są nagwintowane. Czy to normalne i trzeba sobie nagwintować czy może są też stopki z mocowaniem własnym "przelotowym", a nie wkręcane w ramę? Czy jesteście w stanie coś polecić do MTB - czyli żeby na nierównościach nie telepała jak szalona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Może coś takiego uniwersalnego i nie trzeba nic gwintować, mi się sprawdza wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Te zakładane na trójkąt to badziewie, uginają się tam na łączeniu samej nóżki z tą blaszką, którą się montuję na rurę idącą do góry. A czy otwory na pewno nie są nagwintowane? Może przy malowaniu nie nałożyli zaślepek i gwintu po prostu nie widać? Ja bym się w serwisie lub u producenta spytał jak nóżkę przykręcić. Jeśi faktycznie nie ma gwintu, to zawsze można dotobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groohaa Napisano 12 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca Ok, posprawdzam te dziury, najwyżej nagwintuje. A czy ktoś poleca lub odradza jakieś konkretne firmy / modele? co sądzicie o ursusie mooi? https://www.rowertour.com/p/283768/stopka-rowerowa-ursus-mooi-rear-18-mm#rozmiar-oem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groohaa Napisano 13 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca otwory na pewno nie są nagwintowane. Widzę że stopki 40 są montowane tak że śruba przechodzi przez ramę i jest z tyłu wkręcana w stopkę. Za to te 18 są montowane od zewnątrz i wkręcane w ramę. Może producent nie wiedział tak czy siak raczej gwintowanie mnie czeka jaką bym KSA18 nie kupił. Tylko czy ktoś może polecić jakiś model który sztywno się otwiera i nie lata jak szalony - przy oczywiście delikantym MTB, nie oczekuje że się nada do enduro/downhillu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Linkowany Ursus powinien być ok. Mam 2 stopki tej firmy, nic nie klekocze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi