Pietrash Napisano 11 Czerwca 2024 Napisano 11 Czerwca 2024 Witam Dzisiaj podczas jazdy złapałem kapcia, po oględzinach opony zauważyłem że wbił mi się mały kawałek szkła który przeciął oponę. Gdy wróciłem do domu ściągnąłem oponę w celu oględzin i okazuje się że jest przeciwna na „wylot”. Czy nadaje się jeszcze do jazdy czy lepiej wymienić? Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 11 Czerwca 2024 Napisano 11 Czerwca 2024 Jak opona jest jeszcze w miarę świeża, to podklej łatką do dętek od spodu. Jak ma już swoje kilometry i niedługo by szła do wymiany, kup nową. Cytuj
leon7877 Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 To zwijana opona? No to mam wątpliwości czy się nadaje, spróbuj podkleić od spodu, napompuj i obserwuj co się dzieje. Jak nie będzie dalej się rwać w tym miejscu to jeszcze trochę na niej pojeździsz. Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 Może być tak, że oplot zacznie rwać. Nie przekonasz się póki nie spróbujesz. Ja osobiście bym ją wywalił, bo nie lubię zbędnego ryzyka, no ale nie jest powiedziane że ta opona jest do utylizacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi