Robert84 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Cześć, wybieramy właśnie rower dla żony. ma to być MTB do około 4K PLN. po dłuższej selekcji zostały mi te 4 modele: 1. MTB Merida Big.Nine 300 Lite https://allegro.pl/oferta/rower-gorski-merida-big-nine-300-lite-blue-s-15-12942907802?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_pmax_high-asp&ev_campaign_id=20403278818&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw65-zBhBkEiwAjrqRMItRXUpPeFWMUTMdXiXCKuI6rQQCFqq7Fb-9_DbxRwBQc8HXvLOd9xoCl7oQAvD_BwE 2. octane one sour https://allegro.pl/oferta/rower-ns-octane-one-sour-27-5-enduro-trail-roz-s-11852770978 3. Orbea Alma H30 29 AIR DEORE https://www.greenbike.pl/rower-orbea-alma-h30-29-air-deore-w-100-gotowy-do-jazdy-p-7238.html 4. Tabou WIZZ 5.0 Koło 29 https://migael-rowerowy.pl/pl/p/Tabou-WIZZ-5.0-Kolo-29-Rocznik-2024-whiteturqus-DEORE-20-/2323 dla mnie wszystkie te modele są porównywalne, żona wybrała na "podoba mi się: MTB Merida Big.Nine 300 Lite. I pytanie czy któryś waszym zdaniem jest znaczącą lepszy (np. pod względem osprzętu, jakości ramy, może ogólnej jakości producenta) od pozostałych? dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert84 Napisano 11 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca niestety doszedł jeszcze jeden: Megamo 29´´ Natural Elite 05 2022 https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/megamo-29-natural-elite-05-2022-rower-gorski/139800019/p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Z podlinkowanych dla siebie wybrałbym Meridę bo ma sztywne osie i napęd 2x10 a ja lubię napędy 2xx. Myślę, że Orbea mogłaby być dobrym wyborem dla Twojej żony bo ma bardzo fajny i łatwy w obsłudze i serwisie napęd 1x12. Ale ma średni amortyzator, chociaż myślę, że średnica goleni zaledwie 30 mm nie jest problemem dla Twojej żony a jeszcze gorzej, że ma sztywną oś tylko z tyłu a z przodu oś QR. Co prawda nie napisałeś gdzie będzie żona jeździć - jeśli tylko po szutrach i lasach to jeszcze nie jest problem ale za 4k zł można znaleźć rower, który ma już wszystkie współczesne standardy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert84 Napisano 11 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca dzięki za odpowiedź. rower będzie służył do jazdy po lasach i szutrach tak jak napisałeś, na pewno nie do wyczynowej jazdy. Myślę że sztywne osie nie są w tym przypadku priorytetem. ja wybierając dla niej opcje patrzyłem na wagę jako jeden z głównych czynników. Jeśli chodzi o osprzęt to chciałem aby amortyzator był powietrzny oraz przerzutki model Deore. a jaki za 4K byś zaproponował bo ja właśnie namawiam ją na tą Meridę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Jakby akurat była promocja to poleciłbym Rockrider Expl 540 w wersji damskiej (od męskiej różni się siodełkim - jest szersze, kierownicą - jest węższa i kolorem - jest bordowy) - ma sztywne osie, przyzwoity amortyzator powietrzny, napęd Deore w standardzie boost, co prawda tylko 1x10 ale w regularnej cenie 3999 zł uważam, że to trochę drogo. Może za tydzień będzie promocja i jak będzie za jakieś np. 3200 zł to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca (edytowane) Ile wzrostu ma twoja żona? Moja ostatnio wsiadła w celu przymiarki na rower z ramą S i kołach 29" i powiedziała stanowczo "nie" (od lat jeździ na ramie 16" i kołach 26). Bo krowiasty, bo za wielki, bo nie Sam też spróbowałem i rozumiem jej sprzeciw. Dlatego już kupiony S, ale na 27,5 (e-bike). Edytowane 11 Czerwca przez burz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert84 Napisano 12 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 159 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Moja jest kilka cm wyższa, a i tak kółka 29" jej zdecydowanie nie pasują. Koniecznie postaraj się, żeby żona przymierzyła się do roweru przed zakupem i porównała do modelu z kołami 27,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca Moja o wzroście 160 cm jeździ Scott Contensa Scale S koła 29 i jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert84 Napisano 14 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca jesteśmy po przymiarce na kilku ramach S (16 cali) z kołami 29 i jest ok. wybór padł finalnie na Orbea Alma H30, kolor miętowy przeważył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi