NightShadow90 Napisano 10 Czerwca 2024 Napisano 10 Czerwca 2024 (edytowane) Dzień dobry wszystkim, przejdę od razu do sedna posiadam amortyzator DNM Burnex DV-6 2000 lub 200 LBM (nie wiem jak poprawnie się odczytuje) a otwór montażowy 120-125mm jak na zdjęciu Nr 1. Niestety jak jeżdżę po nierównościach to skrzypi i trzeszczy. padło na wymianę ale nie wiem jaki teraz kupić znalazłem takie jak na załączonych zdjęciach Nr 2 i 3. Oraz jak dobrać wartość LBM Proszę o rade Edytowane 10 Czerwca 2024 przez NightShadow90 Dopisanie numeracji zdjęć Cytuj
Galvatron Napisano 10 Czerwca 2024 Napisano 10 Czerwca 2024 Nie znajdziesz żadnego sensownego amortyzatora w takim rozmiarze. To, co znalazłeś, to takie samo badziewie. 1 Cytuj
NightShadow90 Napisano 10 Czerwca 2024 Autor Napisano 10 Czerwca 2024 Domyślam się, ale to rower bardziej rekreacyjny wiec nie zależy mi na mega jakości bo mam ograniczony budżet. A jesteś w stanie nakreślić mi jak dobrać LBS i czym różni się amorek z 2 zdjęcia od tego z 3 po za wyglądem ? Cytuj
Galvatron Napisano 11 Czerwca 2024 Napisano 11 Czerwca 2024 Ten z trzeciego wyglada na powietrzny. Twardość sprężyny metalowaej mierzy się w funtach (LBS). Im mniej LBS, tym bardziej miękka sprężyna. Twardość sprężyny dobiera się do wagi, skoku tłoka amortyzatora i skoku zawieszenia. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi