NightShadow90 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca (edytowane) Dzień dobry wszystkim, przejdę od razu do sedna posiadam amortyzator DNM Burnex DV-6 2000 lub 200 LBM (nie wiem jak poprawnie się odczytuje) a otwór montażowy 120-125mm jak na zdjęciu Nr 1. Niestety jak jeżdżę po nierównościach to skrzypi i trzeszczy. padło na wymianę ale nie wiem jaki teraz kupić znalazłem takie jak na załączonych zdjęciach Nr 2 i 3. Oraz jak dobrać wartość LBM Proszę o rade Edytowane 10 Czerwca przez NightShadow90 Dopisanie numeracji zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Nie znajdziesz żadnego sensownego amortyzatora w takim rozmiarze. To, co znalazłeś, to takie samo badziewie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NightShadow90 Napisano 10 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca Domyślam się, ale to rower bardziej rekreacyjny wiec nie zależy mi na mega jakości bo mam ograniczony budżet. A jesteś w stanie nakreślić mi jak dobrać LBS i czym różni się amorek z 2 zdjęcia od tego z 3 po za wyglądem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca Ten z trzeciego wyglada na powietrzny. Twardość sprężyny metalowaej mierzy się w funtach (LBS). Im mniej LBS, tym bardziej miękka sprężyna. Twardość sprężyny dobiera się do wagi, skoku tłoka amortyzatora i skoku zawieszenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi