Rumcajs. Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Czołem, Czy ktoś prostował UDH? Albo najlepiej, czy są tu osoby której się złamał i może powiedzieć, z czego jest wykonany? Generalnie głosy są podzielone, jedni twierdzą, że jest plastikowy (???) inni, że kompozyt, mi się wydaje, że to stalowy/aluminiowy rdzeń oblany plastikiem ale szkoda mi swojego łamać żeby się o tym przekonać Pytam bo korygowałem już dwa takie haki i nic nie pękło, były to niewielkie korekty. Zastanawiam się ile razy mogę jeszcze go prostować, żeby mi się nie urwał i nie rozwalił przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca A to nie jest tak, że to jest otwarty standard i z czego se ktoś wyprodukuje z tego jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Na pewno są różni producenci i na pewno są częściowo plastikowe i 100% metalowe. I na pewno nie ma zasady ile razy można prostować. Pewnie dlatego, że tak łatwo wymienić. Choć rozumiem, że żal wyrzucić 30-60 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 10 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca (edytowane) Niestety po zamontowaniu nowego i tak wyszło na przyrządzie, że nie jest idealnie równoległy do płaszczyzny koła Ale, jeśli faktycznie istnieją 100% alu/stal bez tej plastikowanej powierzchni, to poproszę linka. Z tym "ile razy" to taka przenośnia, od nikogo nie oczekiwałem odpowiedzi na to pytanie, retoryka to była. Edytowane 10 Czerwca przez Rumcajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Ten jest na pewno, ten też, a poza tym w Internetach często piszą aluminium, ale nie dotkniesz to się nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca 4 godziny temu, Rumcajs. napisał: Generalnie głosy są podzielone, jedni twierdzą, że jest plastikowy (???) inni, że kompozyt, mi się wydaje, że to stalowy/aluminiowy rdzeń oblany plastikiem ale szkoda mi swojego łamać żeby się o tym przekonać Dokładnie tak jak ci się wydaje. Jak jest oblany plastikiem ma na tym materiale wytłoczony taki okrągły znaczek. Wiele części z plastiku musi takie coś mieć. Cały aluminiowy to trudno się dopatrzyć elementu zgrzewu i brak owego znaczka. Oczywiście daje się prostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi