chudzinki Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Czy ktoś dobrze znający tamte tereny mógłby się wypowiedzieć czy dróżkami zaznaczonymi na czerwono można przejechać/przeprowadzić rower? Ten wschodni odcinek od parkingu na 90% jest przejezdny, bo coś tam pamiętam, ale z tym do pętli to nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Nie znam tych terenów, więc się wypowiem Nie (zachodni odcinek). Tak (wschodni). Heatmapa Stravy, raczej najlepsza w takie klocki. Szy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca (edytowane) Ten wschodni zależy od warunków, ale jeździłem na HT tamtędy kilka razy jak pamiętam, nic ciekawego, wygląda mw jak poniżej, fotka z Komoota. Ten zachodni to zabiłeś mi ćwieka, wydaje mi się, że kiedyś się tam szwędałem i musiałem rzeźbić na dole, bo to chyba było łażenie po prywatnych podwrórkach i trzebabyło obchodzić i kombinować. No i tam masz 70m spadku na 500m więc sporo. Zejść oczywiście można wszystko, ale ja bym się tam nie pchał. Edytowane 10 Czerwca przez Mentos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Nie pamiętam już teraz czy to dokładnie to miejsce, bo to było kilka lat temu, ale zdaje się właśnie na tym zachodnim odcinku wylądowałem komuś na podwórku tak jak @Mentos pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Obecnie zachodnim się nie przebijesz , chaszcze i ogrodzenie tam gdzie mógłbyś bez problemu jechać. A żeby ominąć ogrodzenia to czołganie przez krzaki plus przeprawa przez "jszczyniankę" . Po za tym miejscami stromo i po deszczach" jazda figurowa po błocie". Trochu wcześniej jak chcesz się przebić do szlaku masz "autostradę" i tam przejedziesz bez najmniejszych problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca Podziękował wszystkim 😉. @pecio, asfaltowa na południu czy żółty na północy? @szy, a o Stravie nie pomyślałem w ogóle... @Mentos, inaczej sobie przypominam ten wschodni odcinek, ale to już było kilka lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca (edytowane) Autostrada 😉 ta na południu via Łączki Kobylańskie . Ten żółty na północy jak dobrze pamiętam leci doliną i był tam jakiś moment techniczny i jak dobrze kojarzę kilka zarąbistych formacji skalnych w tym Pupa Słonia. Edytowane 10 Czerwca przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 14 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca A czy ktoś może wie czy da się przejechać/przejść tym odcinkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca (edytowane) Wg heatmapy jak najbardziej. Tylko czemu akurat tam? Ja po prostu wpadam z jurajskiej w najładniejsze tereny w okolicy Obczaj sobie heatmapę. Po drugiej stronie DK94 jedziesz w prawo i masz świetny kawałek lasu, z jedną częścią z "zakazem" Edytowane 14 Czerwca przez sky87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 17 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca (edytowane) Z tą heat mapą to ja bym był bardzo ostrożny... Przykłady. Bronówka od Prądnika: Przedłużenie Turystycznej na północny wschód: Wracając do Chochołowego - można przejechać. W ogrodzeniu zostawili wąskie przejście dla pieszego 🙂. Edytowane 17 Czerwca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca Ja patrzę na heatmapę stravy (na stronie gpx.studio). W tej okolicy i "mojej" (Zabierzów) jest idealnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca @sky87, bardzo fajnie się pracuje na tej stronce 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca To było moje odkrycie roku. Trasy układam tylko tu. Edycja, nakładanie na siebie różnych gpx itd. Prosty ale jednak kombajn. Nie znam nikogo, kto raz spróbował i powiedział że be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca (edytowane) No, zgadza się. Najlepszy jaki do tej pory widziałem - nakładanie, ukrywanie, kolorki, nachylenie, rodzaj nawierzchni na niektórych trasach. W parze z mapy.cz idealo 🙂. Edytowane 20 Czerwca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca (edytowane) Natchniony wybrałem się w dolinki. Ostatnio rzadko tam bywam, a w tygodniu jest cudownie bo brak ludzi Edytowane 20 Czerwca przez sky87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca @sky87 Dolinka Racławki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca @sky87, chętnie przygarnę sprawdzone gpx` x 🙂. W szczególności Racławki i Eliaszówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 21 Czerwca Udostępnij Napisano 21 Czerwca (edytowane) Zdjęcia są z Racławki i Będkowskiej. gpx do wglądu szczególnie polecam Sokolicę Mam fajniejsze przejazdy, ten był na szybko bo czasu mało 2024-06-20_1659342673_Wyprawę.gpx Edytowane 21 Czerwca przez sky87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca Wielkie dzięki! Najlepsze są świeże ślady, bo przynajmniej wiadomo, że się przejedzie albo chociaż przejdzie 😀. Ja wyrysowałem na szybko coś takiego. Będę później porównywał do Twojego. raclawki + eliaszowka gpx.studio.gpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Polecam https://www.strava.com/activities/7972351141 koniecznie z pstrągiem w Różinie w Dubiach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Wszystko się zgadza z wyjątkiem pstrąga - do Dubia się jeździ na sandacza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca @Maciorra w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca W Rózinie właśnie. Polecam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca Ruletka znowu wskazała na dolinki, tym razem Eliaszówka, Racławki i i znowu Będkowice 😀. Teraz już wiem, że do Eliaszówki nie ma po co jechać... Póki pamiętam drogi muszę sobie porobić właściwe zapiski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca @chudzinki czemu do Eliaszówki nie ma co jechać? Zjazd żółtym do źródełka jest dość przyjemny, w lesie w stronę kopalni powyżej ruin mostu też były jakieś przyjemne kawałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi