matii_RBK Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 Dzień dobry, Mam pytanie odnośnie wiślanej trasy rowerowej, jak wiadomo nie jest ona całkowicie ukończona. Chciałem się zapytać czy któryś z Forumowiczów jechał odcinek Szczucin-Wrocławek gdzie trasy nie ma wytyczonej. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i Pozdrawiam :) Cytuj
pecio Napisano 9 Czerwca 2024 Napisano 9 Czerwca 2024 (edytowane) @matii_RBK chyba chodzi o WŁOCŁAWEK ? Edytowane 9 Czerwca 2024 przez pecio Cytuj
matii_RBK Napisano 10 Czerwca 2024 Autor Napisano 10 Czerwca 2024 @pecio tak tak hah mój błąd. Dzięki za uwagę już poprawiam. Cytuj
kaido2 Napisano 10 Czerwca 2024 Napisano 10 Czerwca 2024 Szczucin i tam WTR od Niepołomic się kończy Od Pacanowa do Sandomierza można kierować się nadwiślańskimi miejscowościami które są wyasfaltowane ( daleko od Wisły się nie jedzie), bądź wały + trochę dobrej jakości szutrówek . Za górami pieprzowymi ( Sandomierz) żeby komfortowo jechać w okolicy Wisły, to już trochę od rzeki trzeba odjechać. Sytuacja dobrze wygląda w Warszawie, bo ta można o ile nie zaleje parku dość sprawnie przejechać i dalej całkiem przyzwoitymi wałami dojechać do Nowego Dworu. Dalej sytuacja znów się komplikuje, bo przedzierać się przez uroczysko aż do Zakroczyna( o ile go nie zaleje) do najprzyjemniejszych nie należy. Golub-Dobrzyn do Płocka, można zbliżyć się do Wisły, bo szutrówki przy wałach sa dość dobrej jakości. Od Płocka kawałek wojewódzką skąd ładnie widać Wisłę, a dalej wyasfaltrowanymi miejscowościami leżącymi nad brzegiem. To tak pi razy drzwi oczami uczestnika 2x Wisła1200 i 1x Wisła Extreme Wyasfaltowany WTR w kierunku północnym a i owszem, ale to dopiero od Tczewa do samej wyspy Sobieszewskiej Cytuj
przemeg Napisano 10 Czerwca 2024 Napisano 10 Czerwca 2024 Jakby co to z Warszawy do Nowego Dworu w Jabłonnej zjeżdżasz na asfaltową ścieżkę rowerową. Potem jak pisze @kaido2 masz Zakroczym i tam jest generalnie syf kiła mogiła. Lepiej jechać po drugiej stronie Wisły - Grochale, Wilków, Secyminek, Nowy Kamion i most na Wyszogród. Tam przy wale jest super asfalt, masa kolarzy szosowych co weekend jeździ Cytuj
kaido2 Napisano 11 Czerwca 2024 Napisano 11 Czerwca 2024 @przemeg, coś tak czułem , że się machnę. Tyle razy przejeżdżałem przez Zakroczym ( nie tylko Wisła 1200 i E), a stale mnie się myli . Pamiętam jak na 3-ej edycji był objazd " bo teren prywatny" w tamtych okolicach i właśnie szosowec z Zakroczymia nas wtedy pilotował Cytuj
przemeg Napisano 11 Czerwca 2024 Napisano 11 Czerwca 2024 Okolice Zakro są spoko na MTB ciekawe jeziorko - Mochty Smok. A gravelovo na północ od Zakro - Błędowo, Śniadowo, Nowa Wrona i druga strona Wkry - Zaborze,Toruń Dworski, Studzianki i na wschód do zapory można jeździć. Widoki na wiosne jak w Toskanii momentami Tylko teraz remont siódemki i w okolicy niezła rozpierducha, sporo wyłączeń a przez objazdy na szosie bywa ciężko bo idzie tranzyt Cytuj
Martinus_vm Napisano 24 Czerwca 2024 Napisano 24 Czerwca 2024 Nie no jadąc po śladzie WTR w okolicach Warszawy musisz zaliczyć odcinek od Gassów do kładki tzw. pieszo-rowerowej (w praktyce jednak pieszej) i dopiero tam przejechać na praska stronę i w okolicach za Modlińską wjechać na super scieżke aż w okolice Modlina. Ten odcinek koło Gassów to mekka kolarstwa na Mazowszu. A tak obocznie to Mazowsze, Lubelskie, Świętokrzyskie i Podkarpackie podobno przymierzaja się do budowy tras rowerowych wzdłuż Wisły na podobieństwo WTR. Ma sie to nazywać Blue Valley i czas pokaże czy cokolwiek powstanie poza banerami i materiałami promocyjnymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi