one92tb Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Cześć, zakupiłem zeszłej zimy rower zamieszczony w tytule. Jeździłem nim sporadycznie i na 5 prób, 3 razy złapałem kapcia... Zastanawiam się nad wymianą części komponentów (wiem, że może być to kosztowne, ale stopniowo chciałbym to zrobić). Przede wszystkim chciałbym wymienić koła i opony na lepsze. Mam na oku koła DT SWISS Gravel LN oraz opony Vittoria Terreno Zero Graphene 2.0 Tubeless 700C. Nie mam pewności czy to będzie kompatybilne. Kolejną rzeczą, która mnie mega irytuje są bardzo słabe hamulce oraz linki poprowadzone na zewnątrz (to chciałbym wymienić później). Czy mógłby ktoś coś doradzić i czy te części będą kompatybilne? Z góry dziękuje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca (edytowane) Te opony nie są najlepszym wyborem - są dość wolne: https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews Edytowane 9 Czerwca przez chrismel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
one92tb Napisano 9 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca Poleciłbyś coś? Chciałbym opony szybkie, ale żeby i wytrzymałość nie była za niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 9 Czerwca Udostępnij Napisano 9 Czerwca Ciężko coś polecić bo nie znam Twoich preferencji. Wybierz sobie coś z tej strony. Testy są rzetelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
one92tb Napisano 11 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca Zamówiłem opony continenthal terra speed na tył i trail na przód. Chcę zakupić teraz koła DT SWISS Gravel LN, tylko nie wiem czy będą kompatybilne z eskerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi