izusek Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca hej Dzisiaj zjeżdżając z leśnej górki (troszkę dołków i kamyczków), w miarę szybko, trochę trząsło. W pewnym momencie poczułem lekki zapach plastiku albo może metalu coś ala jak się wypala nowy wydech w aucie. Większość zjezdu hamowałem(czasem do pełnego zaciśnięcia ale Większość czasu na lekko wciśniętym), raz jakiś badyl uderzył w pokrywę baterii. Pytanie czy mógł to być zapach tarcz hamulcowych? Bo w sumie dziwne, żeby zapachy wydobywały się z baterii/silnika. Jak sie zatrzymałem po około 2 min i wąchałem silnik/baterię i nic nie było czuć, wtedy nie pomyślałem o hamulcach . Rower nowy (ok 100km, silnik Bosch Performance Line CX 85nm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izusek Napisano 8 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca Brak opcji edycji postu. Myślałem, że może być to spowodowane docierającymi się klockami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca A może tym, że je i tarcze paliłeś jadąc cały czas na wciśniętym hamulcu.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Jutro kurier przywiezie nowego elektryka, też hamulce będą docierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca (edytowane) Może z baterii? Uważaj, takie baterie mogą wybuchać, a gdyby wybuchła to urwie nogę albo coś gorszego bo wiadomo w jakim miejscu znajduje się bateria gdy jedziesz. Tu masz przykład co stało sie z hulajnogą elektryczną, a w rowerze baterii jest nawet więcej: To tak, jakbyś włożył odbezpieczony granat w spodnie. Ja zapachu spalenizny i dymu bym nie lekceważył, zwłaszcza w trakcie jazdy gdy bateria jest pod obciążeniem - może tam jest jakieś zwarcie? Tak jak w tej na filmie. Jeżeli zapach ujawnił się przy wstrząsach to jest bardzo prawdopodobne, coś nie łączy w pojemniku na baterie i przy wstrząsach robi się zwarcie. A zwarcie może spowodować efekt taki jak tu pokazano - wszystko trwa kilka sekund i bum. Edytowane 11 Czerwca przez leon7877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Ale gość pisze,że jechał z górki ,więc jakie obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi