grzegorzkangaroo Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca Hej posiadam gravel romet aspire 1. Czy da się w nim zmienić cały tłoczek przód tył: BR-RS305 Flat Mount na coś co posiada bardziej uniwersalne zamienniki okładzin do kupienia? Wkurza mnie zerowy brak doboru okładzin np. z aliexpress. Po wymianie tarcz na adapter 6 śrub i polecana oszlifowana tarcza siła hamowania jest dużo lepsza. Wychodzi taniej(ale przy bezpieczeństwie hamowanie) nie jest to priorytet tylko po prostu uniwersalniej, dobiorę większą ilość tarcz chciałbym mieć to samo z okładzinami. Wg tego: https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/shimano/BR-RS305-R.html Takie są kompatybilne klocki/okładziny: Klocek|Standard 1 K05S-RX żywiczne (bez radiatora) Klocek|Opcja 1 L05A-RF żywiczne (z radiatorem) http://www.blog.24bike.pl/klocki-hamulcowe-shimano-do-tarczowek/ tutaj widnieją pod starymi modelami K04 i K03. Pytanie czy jest sens wymieniać moim zdaniem w gravelu powinny być większe klocki bo to jednak mix szutru i szosy. A ta grupa jest ewidentnie do szosowych. Proszę o polecenie albo klocków zamienników gdzie szukać albo zmiany tłoczków na bardziej sensowne o ile w tym rowerze da się inne zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca Miałem te hamulce i z dobrymi tarczami typu Ultegra, nie były takie złe. Z zacisków możesz kupić TRP Spyre lub tańsze Tektro C550. Czy poprawi to siłę hamowania? Moje doświadczenie pokazuje że nie do końca. Możesz zmienić pancerze na bezkompresyjne. Siła hamowania wzrasta zauważalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 8 Czerwca Udostępnij Napisano 8 Czerwca A właściwie co jest nie tak z fabrycznymi od Shimano? Uważam że są bardzo dobre i niewiele ustępują absurdalnie drogim SwissStop RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi