NoobRowerowy Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Cześć, Kupiłem nowy rower Romet Orkan 1m 2023. Intencja jest go przerobić na elektryka z silnikiem centralnym. Po odkręceniu korby, oczom ukazał się taki oto suport ( zdjęcie ). To pewnie na "kwadrat", ale jak mój nick wskazuje - jestem prawie że kompletnie zielony w temacie, i dopiero się uczę. A ten suport ma jeszcze jakieś wpusty od zewnątrz, a te na kwadrat na zdjęciach nie mają takich bajerów ( albo rzadko ). Chce się upewnić, żeby kupić dobry klucz, a nie się potem wozić z zamawianiem dwa razy bo się pomylę, i marnować czas i pieniądze. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Shimano N1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoobRowerowy Napisano 7 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca Fajnie, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca (edytowane) Kub sobie jeszcze w metalowym śrubę m8 50mm drobnozwojową z gwintem 1mm. Zakładasz nasadkę na miski, potem taki klucz do suportu można przykręcić leko zamiast korby i dopiero wtery odkręcasz. Śruba mocująca korby jest za krótka, potrzeba coś co ma 40-50mm. Klucz do misek łatwo może się obsunąć i uszkodzić nakrętki mocujące łożyska suportu. Szczególnie gdy są plastikowe w tańszych suportach. Odkręcając z prawej i lewej strony pamiętaj, aby kluczem kręcić tak samo jak pedałujesz: z prawej strony w prawo a z lewej w lewo. Edytowane 10 Czerwca przez bob555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi