Byderobo Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Witam, Rozważam różne opcje zakupowe roweru treningowego. Jedną z opcji są używane rowery na osprzecie Shimano 105 z serii 5800. Jednak zaczynam mój trening z przeciętną kondycją i okolicznymi trasami z dość stromymi podjazdami. W związku z tym martwi mnie trochę najlżejsze przełożenie w tej grupie 34z przód x 32z tył. Jakie mam możliwości aby zejść z przełożeniem poniżej 1:1? Czy jakaś firma produkuje mniejsze blaty do tej grupy np 46z +30z? Czy przednia przerzutka to obsłuży? Czy może trzeba wtedy zmienić przednią przerzutkę i korbę? A może tylną przerzutkę i kasetę na mtb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca To ostatnie rozwiązanie tylko że tył przerzutka GRX i kaseta 11-36 lub 11-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca GRX obsłuży 11-40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Dlaczego nie? Temu gościowi udało się z kasetą 11-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Nic mniejszego niż 34 nie załaduje się do tej korby. Na tył możesz wrzucić RD-RX400 i wtedy kasetę 11-36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byderobo Napisano 7 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca Biorąc pod uwagę nakłady pieniężne... To jedyne co mi pozostaje to ostro zapier...ć i szybko zrobić kondycję xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca (edytowane) 8 godzin temu, Byderobo napisał: mniejsze blaty Te blaty mogą pasować. . https://pl.aliexpress.com/i/1005004350288012.html Edytowane 7 Czerwca przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Czerwca Udostępnij Napisano 7 Czerwca Przy bcd 110 i tarczy mniejszej niż 34 łańcuch będzie się już opierał o śruby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi