pawczix Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Cześć. Czyściłem dziś rower i odkryłem, że cała przerzutka tylna buja się na lewo i prawo na śrubie mocującej. Po sprawdzeniu dokładniej podkładka pomiędzy ramą, a śrubą jest luźna (tak jakby śruba mocująca nie była dokręcona, a jest). Niestety nie wiem co się stało i kiedy 😕 Proszę o pomoc, chciałbym samemu temu sprostać niż wydawać pieniądze w serwisie. Dołączam filmik - https://drive.google.com/file/d/13SEIkC0o_zTOlAsAikNKgAzPMtHGPz1h/view?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharpose Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Może warto spróbować odkręcić przerzutkę i podłożyć pod śrubę jakąś cieniutką podkładkę żeby to ścisnąć przy dokręcaniu i skasować luz? Chociaż no dziwne 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawczix Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca @Sharpose Przyszło mi to do głowy, natomiast chciałbym znaleźć przyczynę luzu. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharpose Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Podszedłem aż do swoich 2 rowerów też na napędzie srama i u mnie akurat wszystko siedzi na sztywno. Jesteś w stanie podesłać zdjęcie od góry jak to wygląda? U mnie nie ma nawet milimetrowej szpary między przerzutka a hakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawczix Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca Aparat nie wychwyci tej szpary bo ona jest nawet dla mnie niewidoczna. Mimo tego jest luz niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawczix Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca (edytowane) @Sharpose Nagrałem filmik który lepiej przedstawi problem - https://drive.google.com/file/d/13WU3Rjyoa4AhoWUz-jotSOEj6PtIjytf/view?usp=sharing Edytowane 6 Czerwca przez pawczix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Czy poza tym luzem przerzutka pracuje w miarę sprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawczix Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca (edytowane) Tydzień temu zauważyłem, że były rozregulowane to je wyregulowałem. Pracowała normalnie. Nie próbowałem jeździć po dzisiejszym incydencie w obawie o dalsze możliwe problemy. Edytowane 6 Czerwca przez pawczix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi