Sharpose Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Witam, mam problem z amortyzatorem Rockshox reba SL dual air z bodajże 2005 roku. Uszkodzony został tłumik, który odpowiada za blokowanie amortyzatora. Z racji że jest to leciwy amortyzator nie ma już dostępnych takich samych tłumików do kupienia. Czy jesteście w stanie mi doradzić jaki inny zamiennik będzie pasować? Zastanawiam się nad tłumikiem Rockshox judy silver tk. z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Reba ma golenie 32mm, Judy ma golenie 30mm, nie ma prawa pasować. Po za tym co się w tym tłumiku zepsuło? Motion Control jest całkiem naprawialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharpose Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca Zepsuło się to że bardzo cieknie podczas uginania, wycieka wszystko spod korka z tego szarego trzpienia na który nakłada się korek do blokowania manetka jak i wycieka z tej nakrętki od gate. Ona praktycznie się nie trzyma tak jakby miała luz po prosto wchodzi bez oporu i wypada Natomiast tak, zamówiony został tłumik od recona 32mm no i jest dużo za szeroki dlatego mi spasowało że może te starsze amory mają grubsze golenie i stąd pomysł że może 30mm wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 6 Czerwca Udostępnij Napisano 6 Czerwca Wystarczy go rozebrać i wymienić uszczelnienia typu oring , trzeba do tego podejść spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharpose Napisano 6 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca Rozumiem, natomiast gdyby się zdarzyło że jednak musiałby to być inny tłumik to czy jest jakiś zamiennik który będzie pasować? To nie jest mój amortyzator a właściciel wolałby inny tłumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi