zekker Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Po wyglądzie w życiu nie dałbym jej 25k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca @zekker Po pierwsze te zęby są stalowe. Po drugie - są ze cztery razy grubsze niż zwykłych zębatkach, tłoczonych z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bob555 Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca W dniu 5.06.2024 o 08:48, Pietrash napisał: Dzięki za odpowiedzi. W taki razie zostawiam tak jak jest. A czy taki przyrząd będzie lepszy. A nie taniej kupić nowy łańcuch i powiesić go w garażu lub piwnicy na gwożdziu i stosować jako miarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Czerwca Udostępnij Napisano 10 Czerwca Zapasowy łańcuch nie zawadzi, a przy okazji może być miarką - też polecam, przypadkiem kilka złotych oszczędziłem porównując łańcuch "zużyty" na podstawie miarki z nowym. Ogniwo (para) ma 1 cal. Łańcuch 112 ogniw to 56 cali. 0.5% wydłużenia to 0,28 cala czyli ponad 7mm - to już widać gołym okiem i zmierzyć można linijką szkolną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Czerwca Udostępnij Napisano 11 Czerwca 22 godziny temu, cervandes napisał: @zekker Po pierwsze te zęby są stalowe. Po drugie - są ze cztery razy grubsze niż zwykłych zębatkach, tłoczonych z blachy. Też mam stalową NW, miałem zwykła jednorzędową. W obu przypadkach po 10k było widać zużycie. Bez przesady z tym 4x, łańcuch by się nie zmieścił W jednorzędowych przede wszystkim zęby są dłuższe, więc nawet jak się wycierają, to nadal trzymają łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi