natanidenis Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Tocząc rower z balkonu do wyjścia z mieszkania usłyszałem szuranie w rowerze, potem zacząłem kombinować skąd może dobiegać i najprawdopodobniej dochodzi z okolicy piasty. Szuranie słychać podczas delikatnego ruszania korbą do tyłu, bądź przy zakręceniu kołem do przodu w powietrzu. Piasta jest nowa i ma niecałe 1000 km, więc trochę dziwne gdyby tak szybko się uszkodziła. Jakieś pomysły co to za dźwięk i jak bardzo poważna jest usterka? https://streamable.com/6j4z8t Szuranie słychać najlepiej chwilę przed cyknięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Ja słyszę wyłącznie klikanie zapadek bębenka, nic więcej. Coś innego zapewne ociera, najlepiej rower powiesić na stojaku/oddać do serwisu żeby na nim powiesili i słuchać i obserwować co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi