Tonekrk Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 Dzień dobry, kupiłem nową klamkę Shimano mt501, w celu zastąpienia nią mt200. Zanim zamontowałem klamkę na kierownicę i odpowietrzyłem, mocno nacisnąłem klamkę i miałem wrażenie jakby coś w niej przeskoczyło. Przy montażu zauważyłem że z klamki wystaje coś w rodzaju sprężynki i wepchnąłem ją do środka. Po zamontowaniu zauważyłem że klamka ma luzy- dźwignia działa ale jest dość mocno odstająca oraz chodzi w zarówno stronę kierownicy (normalne hamowanie) jak i w drugą(mało ale chodzi). Oraz śrubka mechanizmu servo wave w ogóle się nie rusza, jest cały czas maksymalnie wysunięta. Jak da się ten problem rozwiązać ?
Krypto.Szosowiec Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 To że klamka rusza się w dwie strony jest normalne. Ze śrubką od Servo Wave nie rozumiem o co chodzi. Która to śruba? Nie kojarzę, żeby coś takiego w ogóle istniało.
Tonekrk Napisano 4 Czerwca 2024 Autor Napisano 4 Czerwca 2024 Przepraszam nie wiedziałem jak to określić, załączam zdjęcie o który element mi chodzi. Z tego co wiem w „stanie spoczynku” powinien być na drugim końcu otworu
Root Admin Mieciu Napisano 19 Lipca 2024 Root Admin Napisano 19 Lipca 2024 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi