MajkeL92 Napisano 3 Czerwca 2024 Napisano 3 Czerwca 2024 (edytowane) Hej wszystkim. Mam takie nietypowe pytanie odnośnie gravela jak w temacie, czy możliwe żeby występował taki rozmiar ramy jak 59,5? znalazłem go w fajnej cenie (link niżej) i tam podają że jest taki maksymalny rozmiar, a na stronie rometa jest maks 56. Ktoś się może wypowiedzieć na ten temat? szukałem troche ale nigdzie nie widzę oprócz tej jednej strony takiego rozmiaru jak 59,5 No i od razu powiem, że potrzebuję tego roweru na dużej ramie (193cm wzrostu) https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-romet-aspre-2-pd40772/?v_Id=223324&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw0_WyBhDMARIsAL1Vz8u1AeM1cSc4poNVreO97CXh1aJfhQpuEIB7pSKNRZbxmlgHz4FY_uAaAgAdEALw_wcB Edytowane 3 Czerwca 2024 przez MajkeL92 Cytuj
diszcz Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 (edytowane) To ja się podłączę do tematu, chcę kupić ten sam rower, mam 180 cm wzrostu i zgodnie z tabelą producenta powinienem wziąć rozmiar 54 (L) o efektywnej długości górnej rury równej 580 mm. Natomiast wg sklepu centrumrowerowe.pl powinienem wziąć mniejszy rozmiar 52 (M) o efektywnej długości rury równej 567 mm. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia na miejscu rozmiaru roweru więc nie wiem jak to teraz ugryźć, ma ktoś jakąś wiedzę w jaki rozmiar powinienem uderzać? Edytowane 12 Czerwca 2024 przez diszcz Cytuj
Mihau_ Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 Jak chcesz mieć bardziej agresywną pozycję to M a jak bardziej wyprostowaną to L Cytuj
SpinOff Napisano 12 Czerwca 2024 Napisano 12 Czerwca 2024 @MajkeL92 Romet idzie wszystkim na przekór i podaje rozmiary ram szosowych na podstawie rury podsiodłowej, podczas gdy standardem jest korelowanie go z długością rury poziomej. Rozmiar XL ma górną rurę 59,2cm oraz podsiodłową 56cm. Stąd różnica w nazewnictwie i dobra nauczka, że 52, 56 to tylko cyferki. @Mihau_ W L-ce nie ma przypadkiem mostka 90mm? Tak przynajmniej sugeruje tabelka z centrum rowerowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi