Max40 Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca (edytowane) Witam. Rower PEUGEOT Florence (FR-Francja) Chciałem wymienić wianki na nowe, ale te co były w sklepie okazały się łożyskami większymi "polskimi". A potrzebuje wianki o wymiarach fi-zew:~37.4mm, fi-wew:~30.8mm, 16 sztuk kulek. Zostaje znalezienie taki sam wianek lub wymiana kulek. Pytam i jestem za tym, aby znaleźć taki sam wianek ostatecznie zostaje wymiana kulek. Wianki: FR , fi-zew: ~37.4mm, fi-wew:~30.8mm, 16 sztuk kulek fi ~4mm. PL, fi-zew:~40mm, fi-wew:~33.5mm, 22 sztuk kulek fi~4mm Edytowane 3 Czerwca przez Max40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca A nie lepiej kupić kompletne nowe stery EC30 pod rurę gwintowaną i wywalić te stare? Skoro chcesz wymieniać wianki to pewnie bieżnie sterów są w złym stanie i taka wymiana wianków nic nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca @Max40 kolega @leejoonidas ma świętą rację , jak kulki masakra to i bieżnie w takim samym stanie . Lepiej cały secik wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max40 Napisano 4 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca Cytat , jak kulki masakra to i bieżnie w takim samym stanie . Lepiej cały secik wymienić. Bieżnia jak i kulki nie sa w takim złym stanie co widać na załączonym zdjeciu wianka "FR" . Jak juz udało mi się zdemontować mostek i mam dostęp to próbuje przejrzeć,nasmarować zabezpieczyć i wymienić co mogę. A stery może będę wymieniał później, bo to nie jest teraz pilne. Próbuję przywrócić rower do działania pewne elementy uszkodzone wymienić itp. [Amortyzator] SR Suntour T870- czy tego typu amortyzator mozna rozebrac i jak ? [Stery skercane] Problem zemotowaniem mostka aluminiowego 20 godzin temu, leejoonidas napisał: stery EC30 A dzieki za info. czyli rura sterowa to pod fi30 [EC30] to nazewnictwo się przyda w poszukiwaniu odpowiednich nowych "kompletnych" sterów. Przy jednym z rowerów miałem tak ze miski były dwie Upper cup "kombinowane stery" zamiast Upper cup i Lower Cup co mogło powodować odkręcanie śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Niestety ale EC30 oznacza coś innego niż średnicę rury sterowej. EC30 jest pod rurę sterową o średnicy 25,4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi