gierallegro Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Witam. Przymierzam się do kupna pierwszych butów szosowych. Wybór padł na shimano bo są wersję poszerzane. Zastanawiam się który model wybrać 300 czy 502 . Ma ktoś doświadczenie w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca Im wyższy model tym but twardszy i sztywniejszy - więc w teorii lepszy. Nie zmienia to faktu, że musisz przymierzyć obydwa i sprawdzić jak leżą Jeśli potrzebujesz szerokiego buta to sprawdź firmę Lake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca Miałem przez chwile XC 300, których twardość jest określana na 5. RC 300 mają 6. Jeżeli jest to ta sama skala dla MTB i Szosowych, to stanowczo odradzam model 300. Podeszwa była niewiele sztywniejsza, niż w nowych "Sneakersach" dopóki się chwilę nie rozchodzą. Ogólnie dramatycznie miękkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano 3 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca A co mówicie o rc 702 jeszcze wyzszy model. A jak się ma sztywność do długości jazdy? Moje wyprawy czasem mają po 8-12h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca Co kto lubi. Ja lubie sztywne buty, niezależnie czy jeżdżę 30 minut czy 4 godziny. Mogę się mylić, ale sztywny but powoduje że stopa mniej się wygina, przez co nie czujesz takiego zmęczenia. Ja przy miękkich Shimano, zaczynałem odczuwać ból stopy bo opierała się na bloku. No ale to inne buty i inny system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gierallegro Napisano 11 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca Miałem okazję przymierzyć shimano rc7. I mam pytanie czy buty się coś na szerokość rozciągają ? Bo lewy wydawał mi się wąski. Wiem też że ten model występuje w wersji poszerzonej ale nie wiem na ile to jest szersze. Obawiam się że może być za szerokie. Wersji szerokiej nie ma w pl ale można zamówić np z niemiec gdzie problem i koszta już będą z ewentualną odsyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi